≫ 

Sumina budućnost u Partizanu: Tri opcije su u igri!

Gvinejcu sledećeg leta ističe ugovor i razmatraju se budući koraci

  • 26
Sejduba Suma, FK Partizan Foto: MN Press/Marko Metlaš

Partizan je nedavno rešio pitanje ugovora za najtalentovanije momke iz Omladinske škole, koji već upisuju straž u prvom timu (Filip Stevanović, Strahinja Pavlović i Ivan Lakčević), a u Humskoj bi svakako uskoro trebalo da se pozabave i iskusnijim fudbalerima, onima koji su nosioci igre, a broje poslednje mesece saradnje.

Tu se, pre svih, misli na Sejdubu Sumu, kome narednog leta ističe ugovor sa crno-belima i važno je kakvu će odluku klub doneti u bliskoj budućnosti.

Postao je nosilac igre Partizana

Da je neko u maju upitao čelnike Partizana, pa i navijače, šta uraditi sa Sumom velika većina bi sigurno digla obe ruke da Gvinejvu vidi leđa. Međutim, brigu o napadaču je potom preuzeo trener Savo Milošević i od “izgnanika” napravio miljenika “grobara”.

Suma je u tekućoj sezoni jedan od najbitnijih fudbalera crno-belih, nosilac igre, koji je značajno doprineo plasmanu u Ligu Evrope, ali i rešio meč koji je pristalicama Partizana i najbitniji – večiti derbi.

Shodno tome i njegov status više nije isti, pa se u Humskoj razmišlja o opcijama za budućnost. S obzirom da je fudbaler u izlaznoj godini ugovora, da nije baš tako mlad (28), svakako naredni potez treba dobro odmeriti.

Sejduba Suma Foto: partizan.rs

Naravno, u dogovoru sa samim igračem i njegovim agentima.

Za sada su tri opcije na stolu

U ovom trenutku postoje tri opcije. Prva mogućnost je da Suma bude prodat već u januarskom prelaznom roku i da klub na taj način profitira i vrati dobar deo uloženog novca, shodno interesovanju i formi igrača.

Druga, možda i najbolja za Partizan je da fudbaler fiktivno produži ugovor, ostane do sledećeg leta i pomogne u borbi za titulu, a potom bude prodat. I treća: da do produžetka saradnje dve strane ne dođe, ali da napadač ipak ostane u ekipi i pomogne do letnjeg prelaznog roka i tada napusti crno-bele kao slobodan igrač.

SEYDOUBA SOUMAH Foto: MN Press

- Još nismo zvanično razgovarali sa čelnicima Partizana, više su to bili neki nezvanični razgovori, ideje šta je dobro za klub i igrača u ovom trenutku. Svakako ćemo u narednom periodu sagledati sve mogućnosti i sve, naravno, u dogovoru sa klubom. Suma je srećan ove sezone, što se vidi i na terenu, pronašao je konekciju sa timom, navijačima i počeo značjno da doprinosi. Videćemo šta će iz svega izaći, da li će ostati do zime ili leta, mnogo je faktora u igri – kaže za Telegraf zastupnik fudbalera Boban Savić.

I, upravo tako, sve tri opcije su trenutno u razmatranju i zavisiće od nekoliko faktora. Pre svega borbe za trofeje u tekućoj sezoni, od eventualnog plasmana u narednu fazu Ligi Evrope, ali svakako i od ponuda za Sumu, koje više ne predstavljaju problem...

Video: Suma o provokaciji ka Delijama: Bili su bliži, nisam mogao da trčim 100 metara do naših navijača

(Z. Ivković)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Звезда🇷🇸🇷🇸🇷🇸🏅🏅🏅🏆🏆🏆⚽⚽⚽

    11. oktobar 2019 | 13:17

    Шта му фали. Вечита борба за друго место,некад са Вошом, некад са Нишлијама...

  • Grmecgora

    11. oktobar 2019 | 14:32

    Majko mila,al su se ovi cigani pomamili. 30 godina nisu videle titule,a ni Evrope. Sad se nesto trgli i odmah misle da su neki faktor. Ma,pokrijte se po usima

  • Ujka Zitko PFK

    11. oktobar 2019 | 16:16

    Dve godine smo mu zvizdali svi a sada cemo na kolena da ga molimo.Kako se sve okrece......

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA