Kako je Gvardiola preko noći vratio Agueru instinkt ''ubice'': Kunova 103 gola u tri sezone

Novi detalji iz knjige katalonskog stručnjaka ''Pepov Siti - izgradnja supertima''

  • 1

Nova knjiga Pepa Gvardiole ''Pepov Siti – izgradnja supertima'' privukla je veliku pažnju zbog zanimljivih delova, a novi koji mediji na ostrvu izdvajaju su vezani za Serhia Aguera.

Iz Atletiko Madrida je prešao u Mančester Siti sa epitetom ''ubice'' golmana. Bio je dobar, osvajao trofeje, ali nikad kao pod palicom Pepa Gvardiole. Osam sezona i 11 pehara u Sitiju, od toga čak sedam u poslednje tri sezone od kada je u klub stigao Španac.

Nakon dela knjige u kome Gvardiola govori koji je to razlog zbog kojeg bi napustio klub, sada mediji izvlače odlomak u kome Aguero govori o tome kako je nekadašnji trener Barselone i Bajerna od njega napravio ''mašinu''.

Kad je došao, Pep je od mene tražio da probam da igram drugačije nego do tada. Morao sam da se prilagodim zahtevima. Nije mi bilo lako, međutim, nisam ni imao izbora - počinje Aguero svoju priču.

FC mančester siti FK totenhem

Foto: Tanjug/AP

Po dolasku Gvardiole u svakoj sezoni je postigao minimum 30 golova i stigao je do ukupne brojke od 103.

Čak i kada je klub doveo super talentovanog Gabrijela Žezusa i svi već otpisali Aguera, uspeo je da se izbori sa mlađim kolegom i da ostane prva opcija u napadu, a za ceo preporod zaslužan je jedan razgovor u restoranu sa Gvardiolom na početku njegovog mandata u Sitiju.

Način na koji igram sad je totalno drugačiji u poređenju sa onim što sam radio tokom prvih pet sezona u Sitiju. Totalna transformacija. Generalno, dugo smo odlagali sastanak, da bismo, kad smo se konačno sreli, potrošili prvih 20 minuta o poslu. Na pomenutoj večeri smo pričali o mnogim stvarima. Sve ostalo vreme razgovarali smo o drugim stvarima, porodici, životu uopšte - priseća se Aguero.

FK Mančester siti, Hadersfild

Foto: AP/Tanjug

Za Siti se dugo govorilo da je ''plastičan klub'' jer sve rade pomoću novca međutim, po dolasku Gvardiole to se promenilo. Ne postoje klanovi i nezadovoljni igrači, oseća se druga atmosfera i svi su spremni da ''poginu'' jedan za drugog.

Kad je Pep došao u Siti, pomalo sam bio zatečen i iznenađen intenzitetom rada. Nije baš uvek bilo lako razumeti šta je hteo od nas. Pod njegovim vođstvom stičete utisak da vas konstantno drži pod pritiskom. Počnete da razmišljate "moram dobro da odigram", time i sami sebi podižete standarde, stvarate pritisak. Ubrzo sam shvatio da je Pep, zapravo, takav, super-intenzivan. Neće ti dati ni sekund da se opustiš, kod njega nema slobodnog dana - ističe Argentinac.

Liga Šampiona

Foto: AP/Tanjug

Iako su doskora imali samo dve titule prvaka Engleske, sada ih već imaju šest, a ove sezone su u mogućnosti da uđu u krug odabranih koji su osvojili Premijer ligu triput uzastopno.

Trenutno zaostaju za Liverpulom osam bodova i moraće da počnu da igraju onako kako su to činili prethodne dve sezone ako misle da dođu do nove titule.

Često se smejem kad sam u Gvardiolinom društvu. Verujte mi, zabavan je, ali... kad govori o poslu onda nema smejanja. Pravi je ratnik. Sve što kaže govori za naše dobro, iako na početku mandata to nisam uviđao. Vremenom sam shvatio da je Pep u pravu i da one koji su najbolji u svom poslu čini još boljim. Čovek se time bavi - zaključio je Aguero.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA