Neuspeh se preskupo plaća: Junajted ostaje bez najvećeg sponzora i 460 miliona evra!

Američka kompanija neće više svoj logo na dresu mančesterskih crvenih

  • 1
Britain Soccer Premier League Foto: Tanjug/AP

Đavoli ostaju i bez Ševroletovih 459 miliona evra jer su Amerikanci uvideli da im Junajted poslednjih godina ni izbliza nije reklama kakvu su platili.

Sve ovo bi bio veliki udarac za ionako prodrmanu ekipu koja posle osam kola ima samo devet bodova i nalazi se tek na 12. mestu na tabeli.

Jeste Mančester junajted svetsko ime i brend koji ima na desetine miliona navijača širom sveta, ali je i klub koji je poslednjih godina plaćao neka pojačanja i šakom i kapom i dobijao veliko ništa zauzvrat.

Britain Soccer Premier League Foto: Tanjug/AP

Još teže bi od navedenog moglo da postane ukoliko ne uspeju da pronađu novog sponzora sa kojim bi sklopili makar izbliza unosan ugovor kao što je bio ovaj sa Ševroletom.

Američka kompanija se povlači na kraju ugovora 2021. godine jer je postala svesna da je preplatila Mančester koji je pikirala još 2012. godine kada je Junajted pod Aleksom Fergusonom još uvek vladao Engleskom.

Prema pisanju britanskih medija, jedan od insajdera iz Ševroleta je kazao da je od početka ceo posao bio osuđen na propast, a kada su pare već date, bilo je kasno da se bilo šta "resetuje".

FK Mancester Junajtet, PSG Foto: Tanjug/AP

U čitavoj priči se našao i jednu od ključnih uloga igrao i šef marketinga Ševroleta Džoel Evanik koji je navodno otpušten samo dva dana po sklapanju dogoovra sa Mančester junajtedom.

Bilo kako bilo, Amerikanci se sada povlače dok Junajted gleda kako posle tri dovedena igrača u liku Megvajera, Van Bisake i Džejmsa, planira još osam pojačanja već do leta naredne godine.

Pitanje je hoće li ta pojačanja ostaviti Ole Gunar Solskjera na klupi Đavola i koliko će pomoći klubu da dobije onoliko novca koliko je pre pet godina bio spreman da iskešira Ševrolet.

Video: Pogledajte sve golove Veljka Simića protiv Trepče

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA