Neka ovo bude uvertira Orlovima: Partizanov talenat rasturio Litvaniju sa po tri gola i asistencije!

Omladinci Srbije pobedili su Litvaniju sa 8:0 u kvalifikacionom meču za U19 Evropsko prvenstvo i došli na korak od elit runde kvalifikacija

  • 2
SERBIA Foto: Fudbalski savez Srbije

Prava goleada Orlića viđena je u meču u kom se posebno istakao Lazar Pavlović, igrač Partizana koji je upisao het-trik i čak tri asistencije.

Ovo je ujedno i uvertira za meč seniora Srbije i Litvalije u ponedeljak u Viljnusu u okviru kvalifikacija za Euro 2020.

Već od šestog minuta je krenulo dobro po naš tim kada je Strahinja Eraković iskoristio prvu od tri asistencije spomenutog Pavlovića da postigne prvi gol za Srbiju.

Trinaest minuta kasnije upisao se i Palović prvi put u strelce, u 24. minutu je bilo 3:0 golom Dostanića, a u 29. Pavlović iz penala pogađa za 4:0.

SERBIA Foto: Fudbalski savez Srbije

Već do poluvremena je Srbija potpuno razoružala Litvaniju pogotkom Dejana Zukića i drugom asistencijom Palovića.

U nastavku je ubedljiv trijumf Srbije samo pojačan u 68, 90. i 91. minutu. Zukić je prvo uzvratio uslugu Pavloviću i asistirao mu za het-trik, Damjan Dostanić se upisao po drugi put u strelce na pragu sudijske nadoknade, da bi Stefan Radomanovac postavio konačan rezultat minut i po kasnije.

View this post on Instagram

🇷🇸 8-0 🇱🇹 | Омладинска репрезентација Србије декласирала је Литванију и дошла на корак од пласмана у елит рунду квалификација за пласман на Европско првенство. 🔥 ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ⚽⠀6' Страхиња Ераковић ⚽ 19' Лазар Павловић ⚽ 24' Дамјан Достанић ⚽ 29' Лазар Павловић (п) ⚽ 44' Дејан Зукић ⚽ 68' Лазар Павловић ⚽ 90' Дамјан Достанић ⚽ 90+2' Стефан Радмановац ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ #SrcemSvim #U19EURO #Srbija #FSS

A post shared by Football Association of Serbia (@fudbalskisavezsrbije) on

Srbija u narednom meču igra sa Španijom. Da podsetimo, Orlići su prethodno remizirali sa Rumunijom 1:1, dok je Furija Rumune pobedila minimalnim rezultatom.

Na tabeli je Španija trenutno prva sa šest bodova, ali sa slabijom gol razlikom od Srbije koja bi u slučaju pobede nad Furijom preuzela prvo mesto i imala sedam bodova.

Video: Konačno smo i to dočekali: Niče novi stadion za ponos srpskog fudbala!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • 6y66

    11. oktobar 2019 | 19:45

    Ma dzaba malo talenat kad Tumbakovic zove koga ne treba.... Tumbo odlazi

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA