Kada CR7 postane CR700: Ronaldo pred novim "rekordom" i pomeranjem granica

Čak i sa 34 godine, za Portugalca ništa ne deluje nedostižno

  • 3
Bernardo Silva, Joao Moutinho, Kristijano Ronaldo Foto: Marko Jovanović

Fudbaler Portugala Kristijano Ronaldo pokušaće protiv Luksemburga da uđe u klub 700.

Kristijano je sa 93 gola na 160 utakmica za Portugaliju i sa još 605 za Sporting, Mančester junajted, Real Madrid i Juventus stigao do brojke od 698 golova na zvaničnim mečevima.

Zbog toga bi sa dva pogotka protiv Luksemburga (petak, 20.45), posle ove kvalifikacione utakmice za Evropsko prvenstvo mogao da promeni nadimak iz CR7 u CR700.

Samo su petorica igrača uspevala da premaše tu brojku u zvaničnim utakmicama. Jozef Bican je prvi sa 805 golova, Romario je drugi sa 772, Pele je treći sa 767, Ferenc Puškaš ima 746, dok Gerd Miler ima 735.

Ronaldo ima šansu da ih sve prestigne ako nastavi da rešeta mreže nemilice kao što je radio do sada na putu do pet Liga šampiona, pet Zlatnih lopti, titule evropskog prvaka i osvajača Lige nacija i brojnim drugim dostignućima.

Inače, ako Ronaldo ne uspe da dvaput zatrese mrežu Luksemburga, sledeću šansu da postigne dva komada imaće već u ponedeljak protiv Ukrajine.

Video: Konačno smo i to dočekali: Niče novi stadion za ponos srpskog fudbala!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA