Kakva čast za Ronalda: Sporting razmatra promenu imena stadiona zbog svoje ikone!

Ova ideja je tek u razmatranju

  • 10
Bernardo Silva, Joao Moutinho, Kristijano Ronaldo Foto: Marko Jovanović

Kristijano Ronaldo je dao mnogo portugalskom fudbalu, posle legendarnog Euzebija ne pamti se da je jedan igrač toliko oblikovao istoriju fudbala jedne zemlje, a Sporting je klub koji je naročito ponosan na sve što je postigao njihov nekadašnji tinejdžer. 

Poznato je da je Ronaldo ponikao u lisabonskim "lavovima", odakle je 2003. godine otišao u Mančester i dalje - u istoriju.

Pored svih počasti koje je zaslužio za igre u klubovima i reprezentaciji, Ronaldo bi mogao da dobije još jedno, možda i najveće prizanje.

Naime, predsednik Sportinga Frederiko Varandas izneo je ideju da se stadion Sportinga "Žoze Alvalade" preimenuje u "Kristijano Ronaldo" u čast njihovog najslavnijeg sina.

- To je ideja koja niej isključena, i ona na koju smo ponosni - rekao je prvi čovek Sportinga.

- Kristijano je, i uvek će biti, jedan od najvećih simbola u istoriji kluba. Ponosni smo što smo uopšte povezani sa njim i što ime jednog od najboljih igrača svih vremena ide "ruku po ruku" sa Sportingom.

Inače, stadion "Žoze Alvalade" praktično od kada je sagrađen 1956. godine nosi to ime, a 2003. godine je renoviran za potrebe Evropskog prvenstva.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • vaske

    13. oktobar 2019 | 09:20

    Ne samo oni vec i Real treba isto da uradi.

  • Saša

    13. oktobar 2019 | 12:07

    Meesii.... Mesiii.. Kakav Ronaldo.. Kakvi bakračiii...

  • Uzu

    13. oktobar 2019 | 11:59

    On je ponikao u Sportingu, ali nije tamo ostavio dubok trag da bi to uradili. Više bi logike imalo da stadion Rome nosi ime Frančeska Totija, kad bi imali svoj stadion. Ali, donio je Portugalu evropsku titulu, tako da ima logike da neki stadion ponese njegovo ime.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA