≫ 

Srpski fudbaleri krenuli za Litvaniju, ne nadaju se čudu u kvalifikacijama: Zna se šta je naša šansa

U teoriji smo i dalje "u igri" da preko kvalifikacija odemo na Euro

  • 26

Fudbalska reprezentacija Srbije do kraja kvalifikacija odigraće još tri utakmice, i to ovim redom: Litvanija (u gostima), Luksemburg (kod kuće) i Ukrajina (kod kuće), ali sve i da Orlovi pobede u ta tri meča, plasman na Evropsko prvenstvo 2020. i dalje će im biti "nemoguća misija" ukoliko Portugalci i Ukrajinci obave očekivan posao do kraja. 

Zato su misli većine naših igrača, koliko god to negirali, već okrenute ka baražu koji nas, kao druga šansa da se dokopamo Eura, čeka u martu sa Norveškom u okviru plej-ofa Lige Nacija.

- Pa ne, ne... - kao "iz topa" je sačekao pitanje o tome "da li su Norvežani u mislima", naš defanzivac Stefan Mitrović u razgovoru sa novinarima pre poletanja za Litvaniju.

Ipak, sledeće Mitrovićeve reči govore da se već sada ozbiljno pristupa analizi Skandinavaca, koji su u subotu odigrali 1:1 sa Španijom kod kuće.

- Gledalii smo ih sa Špancima, vrlo su čvrsta reprezentacija, igrali su vrlo dobro, ali ne razmišljamo o njima još.

Aleksandar Kolarov Aleksandar Kolarov na utakmici sa portugalijom Foto: Telegraf.rs

Da li je braž, ipak, najveća šansa Srbije?

- Faktički smo još u igri, ali treba biti realan i pripremati se za baraž jer realno, teško je da ćemo preko kvalifikacija na Evropsko prvenstvo. Propustili smo protiv Portugala tu šansu, ali imamo taj baraž.

Srbija je nakon Portugalije povezala dve pobede (Luksemburg, Paragvaj), pa je i ambijent sada daleko bolji nego na startu kvalifikacija.

- Odlazimo tamo u odličnoj atmosferi. Maksimalno ozbiljno smo odradili ovu utakmicu protiv Paragvaja što je vrlo bitno za nas, jer smo nastavili kontinuitet pobeda u reprezentaciji, a to je jako bitno.

Utakmica u Viljnusu biće odigrana na veštačkoj travi što potencijalno može biti problem za naše igrače.

- Očekujem tešku utakmicu, uslovi su drugačiji nego što smo navikli, jer nas očekuje veštačka trava. Biće teško zbog toga, ali mislim da našim kvalitetom možemo do još jedne pobede i da se tako pripremimo za sledeću.

Prvi utisci sa Tumbom?

- Super, polako hvatamo njegove zahteve, tek nam je drugo okupljanje. Možda igra sa Paragvajem nije bila kao što očekujemo da bude, očekujemo i mi bolje, ali polako se hvatamo.

Preostale utakmice u grupi

14. oktobar

Litvanija - Srbija 20:45

Ukrajina - Portugalija 20:45

14. novembar

Portugalija - Litvanija

Srbija - Luksemburg

17. novembar

Luksemburg - Portugalija

Srbija - Ukrajina

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Milan

    13. oktobar 2019 | 11:18

    Jadnici jadni!ove kvalifikaciju su napravljene tako da vise repretentacija ide na ep nego sto ispada i vi ne uspevate da se kvalifikujete...hoceli goveda u savezu da podnesu ostavke vise!?

  • Terza magija

    13. oktobar 2019 | 12:07

    Tumba selektor, Kolarov kapiten, prvi špic iz druge lige Engleske, Jović i Grujić nepodobni, Gobeljić i Miletić reprezentativci ... Muko moja

  • Гоги

    13. oktobar 2019 | 12:09

    Ако ви не верујете сами себи више,зашто се онда окупљате? што не предајете утакмицу? Само нас брукате где год стигнете!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA