≫ 

Holanđani strepeli protiv Belorusije, Rusi rasturili Kipar i otišli na Evropsko prvenstvo

Zbornaja bila nemilosrdna i kažnjavala sve greške odbrane protivnika

  • 0
Cyprus Russia Euro 2020 Soccer Foto: Tanjug/AP

Fudbaleri Holandije pobedili su Belorusiju u meču osmog kola grupe C kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2020. godine, dok su Rusi u grupi I savladali Kipar sa 5:0.

Holanđani su oba pogotka postigli u prvom poluvremenu i ostali su na prvom mestu svoje grupe sa 15 bodova ispred Nemaca koji doduše imaju meč manje i 12 bodova.

"Lale" su strpljivom igrom od noge do noge u 32. minutu doturili loptu do Kvinsija Promesa, a ovaj je video Žoržinja Vajnalduma u kaznenom prostoru, podigao loptu i igrač Liverpula je glavom pogodio za 1:0.

Devet minuta kasnije, isti igrač je oprobao i šut sa distance, šutirao fantastično u gornji desni ugao gola Belorusa i zatresao mrežu još jednom.

Belorusi su smanjili zaostatak u drugom poluvremenu. Holanđani su tokom meča bili opasniji, više su pokušavali da pogode gol, ali je dobro branio Aleksandar Gutor.

Domaćin je na drugoj strani imao samo jedan udarac u okvir gola i to je bilo dovoljno da lopta završi tamo gde treba - prvo na glavi Stanislava Draguna, a onda iza leđa Jaspera Silesena za konačnih 1:2 za Holandiju.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Ako je pre osmog kola i bilo ikakve dileme oko toga hoće li se Rusi i matematički kvalifikovati za prvenstvo, Rusija je te dileme otklonila pobedom nad Kiprom kao gost, već u prvom poluvremenu.

Momak koji je sjajno igrao na Svetskom prvenstvu u svojoj zemlji prošle godine, Denis Čerišev, preneo je isti kvalitet i na ovaj meč, pa je u devetom minutu prodorom sa leve strane zakucao loptu pod prečku za 1:0.

Magomed Ozdojev je u 23. minutu kaznio horor ispucavanje Janisa Kusulosa i pogodio za 2:0 nakon čega je Kipar ostao sa desetoricom na terenu zbog isključenja Konstantinosa Laifisa.

Artjom Dzjuba je u 79. minutu bio nezadrživ u petercu posle centaršuta Čeriševa, u 89. se posle nekoliko brzih dodavanja sa sedam, osam metara upisao i Golovin, da bi konačan rezultat postavio Čerišev drugim golom.

Dzjuba je dočekao centaršut glavom, spustio je kratak pas u peterac za Čeriševa, a ovaj je iz prve gađao ugao i od stative zatresao mrežu za konačnih 0:5. Rusi sada posle osam odigranih utakmica imaju 21 bod, a jedini poraz su upisali od Belgije koja ima maksimalna 24 boda.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

U preostalim utakmicama, Škotska je savladala San Marino sa 6:0, Mađarska se propisno namučila sa Azerbejdžanom, ali slavila 1:0, dok je ranije u toku dana Belgija bila bolja od Kazahstana sa 0:2 kao gost u Astani.

Osmo kolo kvalifikacija za EP, nedelja:

Kazahstan - Belgija 0:2 (0:1)

(Batšuaji 21, Menije 53)

Belorusija - Holandija 1:2 (0:2)

(Dragun -- Vajnaldum 32, 41)

Kipar - Rusija 0:5 (0:2)

(Čerišev 9, 90+2, Ozdojev 23, Dzjuba 79, Golovin 89)

Mađarska - Azerbejdžan 1:0 (1:0)

(Korhut 10)

Škotska - San Marino 6:0 (3:0)

(Mekgin 12, 27, 45+1, Šenklend 65, Findli 67, Armstrong 87)

20.45 Estonija - Nemačka

20.45 Poljska - Severna Makedonija

20.45 Slovenija - Austrija

20.45 Vels - Hrvatska

Video: Selektor Srbije o šansama orlova u grupi i unapređivanju igre

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA