≫ 

U Realu rešeta, u Francuskoj ga ne žele: Benzema se seks-skandalom oprostio od dresa Francuske

Selektor Francuske Didije Dešam odbio je mogućnost da u nacionalni tim vrati Karima Benzemu, špica Real Madrida

  • 0

Benzema se nije pojavljivao u reprezentaciji još od 2015. godine kada je isplivao na površinu seks-skandal sa Matju Valbuenom koga je Benzema ucenjivao zbog video snimaka.

Četiri godine kasnije, Dešam je u intervjuu za francuske medije rekao da nije promenio mišljenje, iako je Benzema ključni igrač Reala.

- Odluka da uklonim Benzemu sa spiska je bila sportska u tom trenutku. Ne mislim da bi njegov povratak bio u interesu Francuske. Odlučujem na osnovu onog što je najbolje za reprezentaciju i šta to znači igranje za Francusku - rekao je Dešam.

Benzema je prošle godine optužio Dešama da se poneo kao rasista zbog Karimovih alžirskih korena. Didije je to negirao, tvrdeći da je odluka čisto fudbalska.

Istini za volju, Francuzima nije ni bio potreban Benzema jer su i bez njega osvojili Svetsko prvenstvo 2018. godine u Rusiji i po drugi put postali svetski prvaci posle 1998. godine kada je Dešam kao igrač podigao "boginju".

Da podsetimo, Benzema je ove sezone na sedam utakmica u ligi za Real dao šest golova.

Video: Sreća nikad veća! Slavlje crveno-belih nakon pobede

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA