≫ 

Orlovi se samo pobedom u Litvaniji mogu nadati čudu: Jedan detalj remeti "mir u kući"

Cilj Srbije je da pobedi sve mečeve do kraja kvalifikacija i podigne nivo igre do baraža Lige nacija

  • 7
Fudbalska reprezentacija Srbije na treningu

Foto: MN Press

Fudbalska reprezentacija Srbije igra prvi od poslednja tri meča meča kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2020. godine, a protivnik je od 20.45 sati selekcija Litvanije.

Pre nešto više od godinu dana na istom mestu, Nacionalnom stadionu u Viljnusu, LFF stadionu, Orlovi su, posle kraha na Svetskom prvenstvu u Rusiji, upisali prvi, istorijski trijumf u Ligi nacija.

"Žilavi" Litvanci pali su tada posle gola Dušana Tadića sa penala za 1:0 i pobedu koja je bila uvod u osvojeno prvo mesto i baraž, preko kojeg, kako stvari stoje u kvalifikacijama, i jedino možemo do šampionata Starog kontinenta.

Fudbal Srbija - Crna Gora, UEFA liga nacija

Foto: Marko Jovanović

Od tada do danas, promenilo se dosta toga. Prethodnog selektora Mladena Krstajića, zamenio je posle debakla u Ukrajini od 5:0 doskorašnji selektor Crne Gore Ljubiša Tumbaković, u tim se vratio Luka Milivojević, a raspoloženje u ekipi je takvo, da su kvalifikacije "otpisane", naročito posle poraza od Portugalije, i sada više služe za uigravanje i isprobavanje" varijanti za baraž Lige nacija koji nas očekuje u martu sledeće godine.

U timu nema strelca sa prošlogodišnjeg gostovanja u Litvanija Dušana Tadića zbog povrede leđa, nema ni Sergeja Milinković-Savića, ali ni Luke Jovića koji je po svemu sudeći kažnjen i "na posebnom režimu" o čemu je i sam selektor pričao dan pre meča.

Standings provided by Sofascore LiveScore

 

- Nemam ja pravo da budem ljut ni na koga. Radim svoj posao na način koji mislim da je najbolji. Luka je mlad igrač, a moja trenerska profesija podrazumeva pedagoški pristup i jednu vrstu roditeljskog odnosa prema svakom igraču. U isto vreme, dužan sam da štitim interese svoje profesije - rekao je Tumbaković

Jedina konstanta je, čini se, Aleksandar Mitrović od kojeg se i ovoga puta očekuje da bude glavna uzdanica u napadu Orlova i koji će skoro sigurno početi meč.

Aleksandar Mitrović

Foto: Marko Jovanović

Upravo, kada je reč o sastavu, Tumbaković, i te kako, ume da "istumba" tim. Prijateljski susret sa Paragvajem počeli su Rajković, Miletić, S. Mitrović, Kolarov, Mladenović, Maksimović, Milivojević, Gaćinović, Ljajić, Radonjić, A. Mitrović, a sličan tim mogao bi da istrči na teren u Vilnusu.

Doduše, uz par promena pre svega u odbrani gde bi od starta susreta mogli da zaigraju Dmitrović na golu i Milenković u odbrani.

Činjenica, za koga god se selektor odlučio, opravdanosti "uigravanja" i pripreme za baraž postoji. Prostora da se kombinuje ima, ali uz "ogradu" da je pobeda prioritet i u ovom susretu, koji i dalje ostavlja šanse Srbije za čudo u kvalifikacijama.

Ljubiša Tumbaković

Foto: MN Press

- Naše je da pobeđujemo, da dobijemo ovu i sledeće utakmice, a onda možemo da se nadamo čudu. A, čuda se u fudbalu dešavaju - dodao je selektor na konferenciji.

Poraz od Portugalije drastično je promenio planove Orlova, pa sada upravo ovaj meč sa Litvancima, uz eventualnu pobedu, može da koliko-toliko ojača raspoloženje igrača, i ublaži "gorak ukus" posle šamara iz kvalifikacija.

Da podsetimo, Srbija i Litvanija igraju meč kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2020. godine u ponedeljak od 20.45 i samo pobeda ostavlja Orlovima nadu da kroz kvalifikacije mogu do šampionata Starog kontinenta.

Srbija ima samo teoretske šanse da se kroz kvalifikacije nađe na EURO 2020, ali su Orlovi najavili da će ići na sve pobede do kraja i nadati se čudu. Večeras (20.45) gostuju Litvaniji koju su tri puta savladali od prošlog leta. Kvota na dvojku je 1,20, a na pobedu uz bar dva gola razlike (Hendikep pobeda) 1,50. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Litvanija - Srbija.

Ukrajina i Portugal su gotovo sigurni učesnici Evropskog prvenstva, a večeras (20.45) igraju praktično za prvo mesto u grupi (koje ne znači mnogo). Kvota na keca je 3,50, na iks 3,10, a na dvojku 2,25. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Ukrajina - Portugal.

Video: Tumbaković o tome zašto Luka Jović nije pozvan u reprezentaciju

(S. G.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • @ Kiki

    14. oktobar 2019 | 08:30

    Orao pao, orao pao. Orao postao splavar. Koga bre ovi da pobede, ha ha ha ha E ako mislite u provodu sa starletama možda???

  • riko

    14. oktobar 2019 | 08:27

    Rts 1 prenos ?

  • Slanina

    14. oktobar 2019 | 11:17

    Uvek se mi nadamo čudu i nikad se to nije desilo

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA