≫ 

Murinjo izabrao najboljeg fudbalera svih vremena kojeg je uživo gledao: Ronaldo ili Mesi?

Ronaldo je njegov izbor, ali Luis Nazario da Lima

  • 6

Večita fudbalska dilema ko je bolji fudbaler Kristijano Ronaldo ili Lionel Mesi i da li su oni najbolji svih vremena nije preterano težak odgovor za Žozea Murinja koji smatra da je brazilski Ronaldo neprikosnoven.

Ko je po mom mišljenju najbolji? Povrede su uništile potencijalno najveću karijeru. Niko nije igrao fudbal kao brazilski Ronaldo, kao Zuba. Po talentu sa njim ne mogu da se porede ni Mesi ni Ronaldo - rekao je Murinjo i probudio nostalgiju kod malo starijih ljubitelja fudbala.

Luis Nazario de Lima Ronaldo, Inter Foto: Guliver/Getty Images/Claudio Villa/ Grazia Neri

Naravno, Mesi i Ronaldo su 15 godina u samom svetskom vrhu svetskog fudbala, to su karijere koje će teško neko u budućnosti moći da dostigne, ali Zuba je definitivno najtalentovaniji igrač kog sam video u životu. To kako je on igrao sa 19 godina neverovatno je - podseća "Posebni".

Ronaldo je imao velikih problema sa prednjim ukrštenim ligamentima dok je nosio dres Intera. Nakon prve operacije i oporavka nakon svega sedam minuta na terenu ponovo su pukli i usledile su nove dve operacije.

U karijeri je još pored dresa Neroazura igrao i za Real Madrid, Milan, Korintijans, PSV, Kruzeiro i Barselonu. Upravo je u katalonskom klubu 1996. i 1997. godine sarađivao sa Murinjom, koji je tada bio pomoćnik prvom treneru Bobiju Robsonu.

Kada se gleda statistika, broj golova i trofeja Zuba je daleko iza portugalskog Ronalda i Mesija, ali način igre, lakoća driblinga i postizanja golova, povratak posle takve povrede...

Mnogi njegovi suparnici su pričali razne anegdote vezane za Ronalda, a jedna od najboljih je od srpskog trenera Siniše Mihajlovića koji je podsetio na period dok je on nosio dres Lacija: Ide Ronaldo a (Alesandro) Nesta i ja sami u odbrani.

Video: Murinjo isprozivao de Bura

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA