Ronaldo progovorio o odlasku iz Intera: To je bila moja kuća, ali sa jednim čovekom više nisam mogao

Kuper je bio problem, a gubitak titule je ''začinio'' sukob

  • 6
Luis Nazario de Lima Ronaldo, Inter Foto: Guliver/Getty Images/Claudio Villa/ Grazia Neri

Prošlo je 17 godina, a navijači Intera i dalje ne mogu da prežale odlazak Brazilca Ronalda u Real Madrid 2002. godine, a sada su napokon poznati i razlozi zbog kojih se jedan od najboljih fudbalera svih vremena nije još duže zadržao na Đuzepe Meaci.

Pet sezona je Ronaldo nosio dres Neroazura, ali i pored bravuroznih golova taj period su mu obeležile i teške povrede prednjih ukrštenih ligamenata koje su ga sputale da svoj talenat naplati sa još većim brojem trofeja.

Kada se navijaču Intera spomene 5. maj svi se sete 2002. godine, Vratislava Greška, neverovatnog gubitka titule od Lacija i dana kada je Fenomeno poslednji put nosio plavo-crni dres.

To je dan kada je Inter pisao istoriju klubu, a nažalost po pristalice Neroazura ona je krenula u totalno suprotnom pravcu i to u poslednjem kolu šampionata kada se očekivalo da će rutinski doći do titule.

Inter je poveo sa 1:0 potom i sa 2:1 a onda je Lacio napravio neverovatan preokret i na ''krilima'' grešaka Interovog defanzivca Greška došao do ubedljivih 4:2 što je obezbedilo novu titulu Juventusu.

Taj gubitak Skudeta bilo je moje najveće razočaranje u životu! Ne sećam se da sam ikada plakao toliko kao tog dana -  priseća se Ronaldo.

Inter tada nije uspeo da prekine dominaciju Stare dame, a posledice toga su bile velike.

- Navijači su imali ogromna očekivanja, mogli smo da prekinemo Juventusov niz, koji je imao određen način na koji je osvajao titule - rekao je nedavno Ronaldo.

Međutim ni taj gubitak titule nije bio presudan u Ronaldovom stavu da napusti klub koji je smatrao drugom kućom, već trener Ektor Kuper sa kojim je imao loš odnos.

Kuper je tada potpuno promašio sa startnom postavom i igrače nepotrebno raštrkao po sredini terena. Jednostavno smo došli do momenta kada više nismo mogli da se sastavimo. Nikada nisam želeo da odem! Osećao sam da je Inter moja kuća, moj život! Jednostavno, nisam više verovao u Kuperov projekat. Uporno mi je govorio jedno, a radio nešto potpuno drugo.

Masima Moratu, bivšeg vlasnika kluba, smatrao je za drugog oca, ali ga je i on bio razočarao tog leta 2002. godine jer je verovao u Kuperov rad, Ronaldo sa njim više nije mogao.

Iskreno, jako sam se iznenadio kada je izabrao Kupera pre mene. Da se razumemo, nikada nisam išao kod predsednika i tražio mu da bira. Ali, bilo mi je teško. On mi je bio kao otac. Ali, posle mnogo godina i razgovora obojica smo shvatili da smo napravili grešku - prisetio se Il Fenomeno tog leta kada je Real Madrid stvorio Galaktikose njegovim dolaskom.

Utakmica koja je promenila tok istorije kako Intera tako i Serija A - 5. maj 2002. Lacio 4:2 Inter, stadion Olimpiko i preko 75.000 gledalaca:

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mladja

    14. oktobar 2019 | 17:01

    El fenomeno!! Kolko je samo kicme slomio.. Cuvena bicikleta.. U top 5 svih vremene!

  • Naj

    14. oktobar 2019 | 18:11

    E ovo je pravi RONALDO!zuba kralj!

  • Brkks

    14. oktobar 2019 | 16:28

    Jedan je Ronaldo!!!!! Bracela, lomio kicme....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA