Emeriju zvoni ''Big Ben'': Otkriveno kakav je ultimatum dobio trener Arsenala!

Jedan od glavnih čelnika kluba odgovarao navijačima na forumu

  • 2

Već tri sezone Arsenal ne igra Ligu šampiona i čelnici kluba žele da se što pre vrate u elitu, a u tim planovima im dobro ide ove sezone jer su trenutno treći na tabeli, pozicija koja je imperativ za trenera Unaj Emerija.

Ukoliko Emeri želi da zadrži posao moraće da ostane u prve četiri ekipe i posle 38. kola i tako prvi put posle sezone 15/16 kada su Tobidžije bile druge iza senzacionog Lestera vrati klub u evropsku elitu. Indirektno upozorenje je dobio, a navijači su to saznali preko svog foruma.

Naime, navijačima je nedavno na sva pitanja odgovarao jedan od čelnih ljudi kluba Raul Sanlehi. Nisu ga štedeli i bili su vrlo direktni, a jedno od pitanja je bilo da li Emeri ima neki imperativ rezultata, odnosno uslov pod kojim ostaje na klupi i naredne sezone.

Razgovarali smo sa Unajem. Prošle sezone propustili smo kvalifikacije za Ligu šampiona, ali ove godine sa jačim sastavom to ne bi smelo da se dogodi - stoji u odgovoru Sanlehija.

Nakon ovog odgovora navijači su bili zadovoljni jer ekipa ima neki cilj ispred sebe koji će u slučaju neuspeha biti sankcionisan.

FK Čelsi - FK Arsenal

Unai Emeri; Foto: Tanjug/AP

Tokom leta klub je utrošio značajna finansijska sredstva za nova pojačanja - ukupno 152 miliona evra.

Za 72 miliona stigao je Nikolas Pepe iz Lila koji posle odličnih prvih mečeva je samo bleda senka onog igrača iz Francuske. Potom je stigao Kiran Tirni iz Seltika za 25 miliona koji zbog povrede još čeka debi u Premijer ligi. David Luiz je stigao iz Čelsija za 7 miliona i on je najstandarniji od novajlija, dok Dani Sebaljos koji je došao na pozajmicu od 15 miliona evra, sem jednog bljeska ništa konkretno nije više doneo klubu.

Tu se treba dodati i mladi štoper Sent Entjena Vilijam Saliba koji je kupljen za 27 miliona evra, ali je ostavljen na jednogodišnjoj pozajmici u francuski klub.

Nikolas Pepe, Arsenal

Nikolas Pepe; Foto: Guliver/Getty Images/Julian Finney

Nakon osam utakmica Arsenal je na trećem mestu sa 15 bodova, samo jednim manje od drugoplasiranog Mančester Sitija, ali i jedan više od pozicije šest.

U narednom kolu Arsenal gostuje Šefild Venzdeju, a u prilog Tobdžijama ide i očajna forma Mančester junajteda i Totenhema.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Бане

    14. oktobar 2019 | 17:52

    Па јачи су од Јунајтеда а тући ће се са Челзијем и Тотенхемом...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA