≫ 

Srbija slavi Mitrovića, Orlovi u igri za EURO posle poraza Portugalije!

Sada je samo bod razlike između ova dva tima, na dva kola do kraja takmičenja u grupi B

Fudbalska reprezentacija Srbije, Aleksandar Mitrović

Foto: AP/Tanjug

Fudbalska reprezentacija Srbije je ponovo u igri za plasman na Evropsko prvenstvo kroz kvalifikacije! Najviše zahvaljujući pobedi protiv Litvanije u Viljnusu rezultatom 2:1 (0:0), ali i identičnom trijumfu Ukrajine nad Portugalijom rezultatom 2:1!

Ukrajinci su tako definitivno obezbedili plasman na EURO, Portugalija sada ima 11 bodova, a Srbija 10. Orlovi u poslednja dva kola dočekuju Luksemburg i Ukrajinu, dok Kristijano Ronaldo i ekipa gostuju Luksemburgu i čekaju Litvaniju.

LITVANIJA - SRBIJA 1:2 (0:0)

(Kazlauskas 79 - Mitrović 49, 53)

LITVANIJA (4-3-2-1): Černiauskas, Klimavičijus, Baravakjas, Girdvainis, Mikoliunas, Šimkus, Vorobjovas, Golubickas (Kazlauskas 73), Lasickas, Verbickas (Zulpa 56) , Matulevičijus (Laukzemis 64).

SRBIJA (4-2-3-1): Dmitrović, Miletić, Milenković, Kolarov, Mladenović, N. Maksimović, Milivojević (Lukić 72), Radonjić, Kostić (Gaćinović 46), Ljajić (Gudečj 86), Mitrović.

Fudbal Srbija Litvanija

Foto: Tanjug/AP

Iako je minimalna, nada za plasman Srbije na EURO i dalje postoji. Najviše zahvaljujući dvostrukom strelcu za Orlove - Aleksandru Mitroviću - koji je za samo četiri minute pogađao mrežu Litvanaca na asistencije Adema Ljajića. Gol za domaćina postigao je Kazlauskas u 79. minutu.

Mitrović se na ovaj način našao na 6. mestu liste najboljih strelaca i fali mu još samo osam golova da bi se dokopao prvog mesta.

Mučila se Srbija protiv Litvanaca, iako se na početku meča nije tako činilo. Dve sjajne šanse u 3. i 4. minutu kao da su najavljivale potop domaćina, ali kako je vreme odmicalo tako je i igra Orlova bledela.

Jedino vredno pomena bila je još jedna šansa Mitrovića čiji šut glavom je Černiauskas izbacio u korner. Kao i dva kiksa golmana Dmitrovića koji je bez potrebe silazio sa gola i davao prilike Litvancima. Srećom, bili su dekoncentrisani.

Selektor Ljubiša Tumbaković je na početku drugoig poluvremen ana teren, umesto Filipa Kostića, ubacio Mijata Gaćinovića. A samo osam minuta kasnije na semaforu je stajalo 2:0 za Orlove. Dve asistencije Ljajića i dva gola Mitrovića nogom.

Fudbal Srbija Litvanija

Foto: Tanjug/AP

Fudbal Srbija Litvanija

Foto: Tanjug/AP

Fudbal Srbija Litvanija

Foto: Tanjug/AP

Srbija je u međuvremenu umirila igru, Lukić je zamenio Milivojevića, ali jednostavno nije moglo bez drame. Rezervista Kazlauskas je napravio dar-mar na desnoj strani odbrane Srbije, Miletić nije uspeo da ga zaustavi, kao ni Dmitrović da mu odbrani udarac.

Litvancvi su na krilima tog gola krenuli ka atacima na gol Srbije, a Tumbaković je pojačao sredinu ulaskom Gudelja umesto Ljajića. Tri defanzivna vezna igrača uspeli su u nameri da pomognu saigračima u odbrani i sačuvaju mrežu Dmitrovića. Zanimljivo, Srbija je na svakom meču u kvalifikacijama primala barem po gol.

U poslednjih nekoliko minuta viđena je prava drama u Viljnusu. Najpre je Mitrović, posle centaršuta Radonjića, umalo postigao het-trik, da bi LItvanci u 93. minutu mogli do remija.

Loše su Milenković i Miletić postavili odbranu, dozvolili su igračima Litvanije da uđu ''među njih'', ali je srpski tim imao sreće da jedan igrač litvanskog tima šutira pored gola.

Pomenućemo i to da Srbija protiv Luksemburga igra 14. novembra, zatim i protiv Ukrajine tri dana kasnije.

Video: Mitrović o šansama Srbije u finišu kvalifikacija za EURO 2020

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nešo

    14. oktobar 2019 | 22:29

    Evo udje i Gudelj, u pravu je onaj za Fejsala Mulica ,samo nam on jos fali pa da bude cirkus u kompletnom sastavu .

  • Baksuz

    14. oktobar 2019 | 22:12

    Ovom radovicu treba duplo veci gol i to bez golmana da bi pogodio

  • fudbalski ne strucnjak

    14. oktobar 2019 | 21:16

    izgleda da ceo svet igra fudbal i napreduje samo srbija ide u nazad

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA