≫ 

Neke stvari sve teže tolerišem: Tumbaković imao zamerke na račun pojedinih igrača!

Da li je selektor mislio na rezerviste ili?

  • 6
Fudbal Srbija Italija Foto: Tanjug/AP

Pobeda je upisana, to je ono najbitnije trenutno, ali selektor fudbalske reprezentacije Srbije Ljubiša Tumbaković imao je zamerki na pristup Orlova na meču sa Litvanijom.

Iako nikoga nije prozvao imenom i prezimenom, po izjavama iz Viljnusa čini se da je Tumbaković bio nezadovoljan rezervistima.

- Trebalo je da privedemo kraju utakmicu na način na koji je trebalo pri 2:0. Međutim, opet je pala koncentracija i opet je bilo nervoze posle primljenog gola. Ima mnogo stvari o kojima treba da razmišljam ozbiljno i to negativno. Neke stvari sve teže mogu da tolerišem kod pojedinih igrača. I da je bilo 3:0, opet ekipa pravi greške koje ne bismo smeli da dozvolimo. Bilo koga da zameniš od ovih reprezentativaca, i sledeći je reprezentativac i on mora da odgovori zahtevima. Svako ko uđe ima zadatak da uradi sve šta je njihov prethodnik igrao - rekao je Tumbaković, uz dodatak da su šansu u drugom poluvremenu dobili Gaćinović, Lukić i Gudelj.

Prokomentarisao je selektor Orlova i to što je Portugalija izgubila u Ukrajini čime su nade Srbije da može na EP porasle.

Fudbal Srbija Italija Mitrović slavi gol u Viljnusu Foto: Tanjug/AP

- Još smo daleko od tog boda, čudo može da se desi jedino pod uslovom da mi sve pobedimo do kraja. Bilo je za očekivati da se tako završi meč u Kijevu, jer je Ukrajina ozbiljna i odlična reprezentacija, dok se Portugaliji dešavaju ovakvi rezultati kad naiđe na sebi ravnog... Bilo je za očekivati da će biti tesno - rekao je Tumbaković, a potom se osvrnuo na sastav i činjenicu da je Kolarov igrao štopera:

- U samoj pripremi za ovo okupljanje Kolarova smo planirali da bude deo grupe igrača koji igraju na toj poziciji. To je jedna ideja da probamo i da napravimo prostore za igrače koji igraju po levom boku, da li Mladenović ili Rodić, to ćemo videti.

- Sve u cilju da napravimo kompaktnu grupu, koja će da se pokaže na najbolji način, svi zahtevi koji se postave pred njih kad je teren u pitanju. Drugo, njihov odnos prema obavezama, prema zadacima koje dobiju. Mnogo toga se videlo i u septembru, nadam se da ću u novembarskom okupljanju da formiram tu grupu prema ciljevima koji nam trebaju.

Video: Selektor Srbije o šansama orlova u grupi i unapređivanju igre

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • RS

    15. oktobar 2019 | 01:03

    Mi smo izgubili euro u Beogradu protiv Portugala i to je to.... uvijek kalkulacije....samo srce na teren a ne menadžeri i prodaja.....jbg

  • Miki

    15. oktobar 2019 | 01:43

    Pozovi fejsala mulića

  • Kale

    15. oktobar 2019 | 07:17

    Ovo je stvarno strašno, pa od toliko školovanih i stručnih trenera oni su morali njega auuuuuuuu

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA