≫ 

Ne znam da li je Zvezda imala skuplji tim u istoriji: Mijailović o borbi za EL sa večitim rivalom!

Predsednik Partizana veruje da su šanse crno-belih podjednake kroz Evrokup i ABA ligu

  • 20
Koktel KK Partizan, Ostoja Mijailović

Foto: Nikola Tomić

Predsednik KK Partizan Ostoja Mijailović još jednom se osvrnuo na glavni cilj crno-belih u ovoj sezoni, a to je povratak u Evroligu.

Do nje postoje dva puta, jedan je preko Evrokupa, gde je potrebno doći do finala, a drugi je kroz ABA ligu, gde bi pobednik najverovatnije trebalo da dobije mesto u eliti, iako to više ne postoji kao pravilnik, već Evroliga odlučuje kome će dati vajld kartu.

Mijailović je u intervjuu za Sport klub rekao da će konkurencija biti jako teška u ABA ligi, jer večiti rival Crvena zvezda ima veoma jak tim i da su podjednake šanse za plasman u Elitu kroz ABA ligu i Evrokup.

- S obzirom na to da je Evrokup sad prohodniji jer finalisti idu u Evroligu, mislim da su šanse podjednake. Zvezda ima kvalitetan tim, ne znam da li je imala skuplji u istoriji, i jasno je da će biti velika konkurencija u ABA ligi. Za nas postoje velike šanse i u ABA ligi i u Evrokupu i podjednako ćemo se fokusirati na oba takmičenja. Gde su nam veće šanse? Nisam siguran da mogu da odgovorim tačno na to pitanje. Bilo bi mi mnogo drago da ostvarimo značajniji rezultat u Evropi, cilj kluba u ovoj sezoni je dobro poznat i sve ćemo dati da se vratimo tamo gde pripadamo - rekao je Mijailović, koji je dodao da je Evroliga verovatno odlučila da pobednik Evrolige ne dobije direktno mesto u eliti, zbog dešavanja sa finalne serije prošle sezone između Zvezde i Budućnosti.

Partizan, Tofas, Tofaš

Foto: Nikola Tomić

- Verujem da su čelnici Evrolige to učinili jednim delom i zbog dešavanja u finalnim serijama prošle i ove godine. Oni ne žele da finalista koji eventualno na nesportski način dođe do prvog mesta učestvuje u Evroligi. Mislim da su to uradili da bi sutra došli u situaciju da procenjuju ako je neko napravio neki prekršaj, a nije kažnjen od menadžmenta ABA lige, da oni mogu da reaguju i da kažu da to mesto nije stečeno na sportski način. Verujem da je to njihova namera, bez obzira ko je načinio štetu u protekle dve godine, i mislim da su u pravu - naveo je Mijailović.

Novo gostovanje za košarkaše Partizana, ovog puta u Vilnjusu (18.00), gde ih u Evrokupu čeka Ritas. Pobedom bi crno-beli došli do skora 3-0 i jednom nogom bili u narednoj fazi, a kvota na dvojku u Litvaniji je 2,30. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Ritas - Partizan.

Video: Čović sa legendom Partizana ispred autobusa Fenerbahčea

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mo

    16. oktobar 2019 | 10:31

    Pravili ste godinama "evropsku zvezdu", kada je Partizan bio najbolji, igrao ligu sampiona i osvajao title, i tada je u zvezdu vise ulagano to zna cela zemlja.

  • nscz

    15. oktobar 2019 | 11:00

    A kod vas se jos igra iz ljubavi

  • Dgbg

    15. oktobar 2019 | 10:23

    Zasto 1 covek partizana prica o zvezdii zastoooo gledaj u nase dvoriste ..dokleee su drugi krivi???

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA