Da li je vreme za Grujića u Liverpulu?

Ugledni liverpulski list je napavo detaljnu analizu Markovih igara u Herti

  • 3

Nakon odličnih godinu dana u Herti, Marko Grujić je i novu jednogodišnju pozajmicu iz Liverpula fantastično krenuo!

Upravo zato ugledni Liverpul Eho ističe da je sledeće leto presudno za 23-godišnjeg vezistu i da bi povremeni srpski reprezentativac mogao napokon da dobije šansu na Enfildu.

Pomenuti list je u goste pozvao eksperta za Bundes ligu koji za nekoliko britanskih medija komentariše nemački šampionat - Kevina Hačarda.

On ističe da je sledeće leto presudno u karijeri Grujića, jer je odličnim partijama skrenuo pažnju mnogih klubova u Bundes ligi, ali i širom Evrope, dok će Jirgen Klop biti na ''slatkim'' mukama zbog njega.

Srpski vezista je više puta istekao da želi da se bori za mesto u timu šampiona Evrope, ali do sad nije dobio pravu priliku ni za borbu, ali je zato odlično iskoristio pozajmicu u Hertu. Hačard ističe da Liverpul mora da reši da pruži Srbinu šansu.

Marko Grujić Foto: Guliver/Mike Hewitt/Getty Images

Marku dobro ide i mislim da ima izuzetnu korist od ove dvogodišnje pozajmice u Herti. Bio sam u Minhenu da ga vidim uživo protiv Bajerna na otvaranju sezone i tamo je odigrao vrlo dobru utakmicu.

- Postigao je lep gol, ali je još uvek pomalo naivan u pojedinim trenucima. Napravio je recimo vrlo jeftin jedanaesterac tako što je oborio Levandovskog na zemlju u bezopasnoj situaciji, ali mlad je... Naučiće vremenom i te cake, važno je to što uvek sam ističe da treba još da poradi na defanzivnom aspektu svoje igre - smatra Hačard.

Grujić je veoma bitan igrač Berlinaca i to ističe i Hačard.

be9i0741_2019030284746658.jpg Foto: Guliver/Rose/Bongarts/Getty Images

Bio je vrlo značajan faktor u nedavnom trijumfu nad Fortunom iz Dizeldorfa od 3:1 i generalno je bio jedan od prvih zacrtanih igrača na listi novog trenera Ante Čovića, nakon što je bio neizostavan u timu Pala Dardaija prošle sezone. Dakle, radi se momku koji ima konstantan uticaj i verujem da je činjenica da igra standardno u prvom timu jako značajna za njega i njegov dalji razvoj. Visok je, dobro se kreće s loptom, dobro startuje i mislim da dosta obećava za budućnost. Zato je na Liverpulu sledećeg leta velika odluka - šta da rade s njim? Da li mogu da ga ubede da ima šansu da se bori za prvi tim? Jer mogu da vidim da Herta ili neki drugi nemački klub pokuša da ga otkupi posle ovih sjajnih partija.

Od kada je 2016. prešao iz Crvene zvezde u Liverpul Grujić je zabeležio osam nastupa za prvi tim, a glavna prepreka za većom minutažom mu je veliki broj dobrih veznih igrača.

Marko mora sam da se zapita da li može da se takmiči. Da li veruje u sebe i činjenicu da može da igra za prvi tim Liverpula. Ako to ne učini, onda nema svrhe više da ide na pozajmice, važnije mu je da promeni klub i ode na neko drugo mesto gde će se ustaliti kao regularan prvotimac, bilo da se radi o Herti ili nekom drugom timu.

150 Derbi FK Partizan - FK Crvena zvezda 52 Foto: Marko Todorović

Grujić će verovatno pokušati da se nametne Klopu, a pitanje je na kojoj poziciji bi mogao da dobije najviše šanse i na kojoj poziciji bi mogao najbolje da igra.

U Herti igra nešto dublje, bliže svom golu, sa čestim izletima napred. To me malo iznenađuje, ali se Marko pokazao sasvim dobro u toj ulozi jer uspeva da osvoji mnogo lopti. Odličan je u duelima sa ostalim protivnicima, iako ne postiže dosta golova.

- Videli smo protiv Bajerna koliko može i to zahvaljujući lepom golu koji je dao, a to znači da može da ide napred češće i postiže pogotke. U sadašnjoj postavi Liverpula vidim ga kao jednog od ofanzivnih vezista, više nego kao 'razbijača' jer Fabinjo tu ulogu obavlja besprekorno dobro za Liverpul - zaključio je Kevin Hačard.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA