≫ 

Dva puta Srbije za plasman na EP: Na jednom nam treba pomoć, na drugom ne znamo ni s kim igramo!

Orlovi čekaju kiks Portugalije, istovremeno i kraj kvalifikacija kako bi konačno znali protiv koga će igrati u baražu Lige nacija

  • 34
Fudbal Srbija Italija Foto: Tanjug/AP

Iako se posle poraza od selekcije Portugalije u septembru o šansama za plasman reprezentacije Srbije na Evropsko prvenstvo govorilo samo kroz baraž Lige nacija, Orlovi su u ponedeljak veče neočekivano dobili još jednu opciju!

Opciju koja je istovremeno i najlaška i najteža! Najlakša u smislu da direktno vodi na EP, bez peripetija u baražu, dok je najteža zato što je Srbiji potrebno da Portugalija barem jednom kiskne u preostala dva meča sa Luksemburgom (gosti) i Litvanijom (domaćini).

Naravno, podrazumeva se da Srbija upiše oba trijumfa kod kuće u novembru - protiv Luksemburga i Ukrajine! Podsetimo, Portugalci imaju 11 bodova, jedan više od Orlova.

Drugi put, čini se onaj realniji, jeste pomenuti baraž preko Lige nacija o kom u taboru Srbije razmišljaju od onog dana kada su sa 4:2 poraženi od Kristijana Ronalda i ekipe.

Fudbal, Utakmica Srbija Litvanija Foto: Tanjug/AP

- Teško da ćemo uspeti da prođemo ovu grupu, ali moramo se uzdati u baraž. Iskreno, najbitnije je da popravimo našu igru, pripremamo se za mart, a ako se desi čudo, desi se - jasan je bio vezista naše selekcije Nemanja Maksimović.

Srbiju u martu očekuje gostovanje Norveškoj (igra se jedan meč), dok drugi par čine Škotska i Finska. Pobednici ova dva duela međusobno će odlučiti jednog putnika iz C Lige nacija, dok će žreb odrediti ko će biti domaćin veoma važnog meča.

Međutim, ono što je bitno jeste to da se parovi menjaju u slučaju da se neka od ove četiri pomenute reprezentacije plasiraju na EP kroz grupe. Škoti su tu šansu izgubili, status Srbije smo već objasnili, dok su Finci i Norvežani i te kako u igri.

Goncalo Guedes Foto: Marko Jovanović

Finci su trenutno drugi u grupi J i imaju dva boda više od Jermenije i Bosne i Hercegovine. U utorak popodne dočekuju Jermene i mogu da ih izbace iz igre, dok ih do kraja očekuju utakmice sa Linhenštajnom i Grčkom.

Što se tiče Norveške, oni u utorak veče gostuju Rumuniji za kojom zaostaju tri boda, dok im Šveđani na drugom mestu beže četiri.

Ono što Norvežanima ide na ruku jeste raspored - igraju posle protiv Farskih Ostrva i Malte, Rumune i Šveđane očekuje međšusobni duel, ali i meč sa Španijom, dok je Šveđanima ostao i meč sa Maltom.

Ko će biti rival Srbije u baražu Lige nacija?

Fudbal, Utakmica Srbija Litvanija Foto: Tanjug/AP

Ukoliko Finska ode na EP kroz grupe (trenutno je najbliža) umesto njih će uskočiti Bugarska kao najbolja selekcija po učinku u LN.

Ukoliko sa Fincima odu i Norvežani, na njihovo mesto dolazi jedna od ove tri selekcije (žreb će odlučiti) - Izrael, Rumunija ili Mađarska! S tim da ove dve poslednje mogu i kroz kvalifikacije dalje.

Ukoliko Finci ne odu, a Norveška uspe da se plasira na EP, onda će Bugarska biti protivnik našoj selekciji.

Ko god bude na ''crti'' Orlovima, vredi pomenuti da nijedna od ovih selekcija nije bauk i da izabranici Ljubiše Tumbakovića imaju realne šanse da se dokopaju Eura. Opet, svi se nadamo da do baraža neće doći i da će nam Luksemburg ili Litvanija pomoći.

Video: Selektor Srbije o šansama orlova u grupi i unapređivanju igre

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Matija

    15. oktobar 2019 | 14:45

    Svi putevi vode neki drugi put,nekom drugom prilikom. Čemu lažne nade sa ovim timom,ovim igračima,ovim stručnim štabom i ovi FSS.

  • CH

    15. oktobar 2019 | 13:29

    Igubicemo od Ukrajne ladno.Pobedili Portugal sa 70% snage.Nas ce da ugaze opet!

  • Mihailović

    15. oktobar 2019 | 14:06

    Da nije bilo one dve asistencije Ljajića verovatno bi izgubili...da pobedimo Ukrajinu, ovom igrom nikad...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA