≫ 

De Liht se otvorio holandskim medijima: Nemam samopouzdanja, ne osećam nepobedivost kao u Ajaksu

Veoma samokritičan je bio mladi štoper

  • 2
Matijas de Liht, Juventus

Foto: Guliver/Getty Images/Emilio Andreoli

Matijas de Liht je prošle sezone bio jedan od najboljih defanzivaca na svetu zbog toga ga je Juventus platio čak 75 miliona evra, ali od promene sredine više je skrenuo pažnju greškama nego dobroj defanzivi.

Nakon gostovanje reprezentacije Holandije u Belorusji Matijas de Liht se otvorio holandskim medijima o problemima sa kojima se suočava u Torinu.

Iako ima tek 20 godina, nakon fantastične sezone u Ajaksu odmah je gurnut ''u vatru'' i u Juventusu međutim, nije se još uvek snašao pa je do sada napravo nekoliko nedopustivih grešaka koje su rezultovale primljenim golovima.

Znam da još uvek nisam na najboljem mogućem nivou. Ali, što više budem igrao brže ću ga dostići. Ono što mogu da uradim je da nastavim da naporno treniram, da pružam maksimum i učim od saigrača -  izjavio je De Liht.

FK Ajax - FC Juventus, liga šampiona

Foto: Tanug/AP

Promena sredine nije laka ni za jednog igrača, pogotovo kada je reč o 20-godišnjaku. Iskren je bio kada je rekao da mu je glavni problem samopouzdanje.

U Ajaksu sam imao jedinstveni osećaj nepobedivosti. Sada ga osećam u manjoj meri u Juventusu, ali je to prirodno. Igram s manje samopouzdanja nego prošle sezone. U novom sam klubu, novi je sistem igre, novi trener i novi saigrači. Za mene je sve novo. Mnogo mi je drugačije okruženje nego u Ajaksu, ali mislim da sam sve bolji - ističe mladi holandski štoper.

Međutim i pored nekoliko kikseva još uvek je neporažen ove sezone.

Još uvek nisam izgubio utakmicu. Ni sa Juventusom ni sa reprezentacijom Holandije. I srećan sam zbog toga - zaključio je Matijas De Liht.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA