≫ 

Šveđani prekinuli niz pobeda Španije, ali ugrozili šanse za Euro!

"Furija" je napadala konstantno, ali nije uspela da probije odbrambeni bedem Šveđana sve do nadoknade kada su šokirali domaćina

  • 0
Švedska - Španija Foto: AP/Tanjug

Fudbaleri Švedske i Španije remizirali su rezultatom 1:1 u meču osmog kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo. Šveđani su prekinuli niz od tri pobede zaredom "furije", ali sebi značajno umanjili šanse za plasman na EURO, jer imaju samo bod više od Rumunije, koja je takođe odigrala nerešeno sa Norveškom 1:1.

Španci su obezbedili plasman na Evropsko prvenstvo.

Švedska je povela u 50. minutu preko Berga, a Španija je napadala sve do kraja utakmice, ali nije imala velikih prilika. Onda je, pomalo neočekivano, u 92. minutu Rodrigo Moreno je uspeo da "umulja" loptu u gol i donese svojoj ekipi vredan bod.

Dva kola pre kraja u Grupi F Španija ima 20 bodova i potreban joj je samo jedan da obezbedi plasman za EURO, dok će se za drugo mesto boriti Švedska sa 15, Rumunija sa 14 i, malo verovatno, Norveška sa 11 bodova.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

U istoj grupi Rumunija, koja je igrala meč pred zatvorenim tribinama, ali 30.000 mališana, ostala je bez pobede u završnici protiv Norveške i remizirala 1:1.

Norveška je gubila sev do poslednjih trenutaka, ali nekako uspela da osvoji bod i ostavi sebe u životu za plasman na EURO.

Rumunija je veliku šansu propustila u 52. minutu kada je Puškaš promašio penal, ali peh svog kolege ispravio je Mitrita u 62. minutu.

Svi su čekali kraj da krenu u slavlje na stadionu u Bukureštu, ali je onda na scenu došao Sorlot. On je pogodio mrežu domaćina u 92. minutu i doneo vredan bod svojoj ekipi.

Kvalifikacije za Evropsko prvenstvo:

Finska – Jermenija 3:0

Farska Ostrva – Malta 1:0

Gibraltar – Gruzija 2:3

Grčka – BiH 2:1

Izrael – Letonija 3:1

Lihtenštajn – Italija 0:4

Rumunija – Norveška

Švedska – Španija 1:1

Švajcarska – R. Irska 2:0

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA