≫ 

Policija reagovala zbog rasizma u Bugarskoj: Uhapšeni navijači koji su vređali Engleze

Očekuje se nastavak privođenja

  • 1

Incident na utakmici između Bugarske i Engleske u sklopu kvalifikacija za EURO 2020. kada su domaći navijači rasistički i nacistički vređali igrače gostiju dobio je i epilog.

Bugarska policija uhapsila je četiri osobe pod sumnjom da su širile rasnu mržnju na sportskom događaju.

- Još traje rad na identifikaciji drugih učesnika u incidentu - stoji u saopštenju bugarske policije.

Meč između ove dve selekcije završen je rezultatom 6:0 za Engleze međutim, ubedljiva pobeda ostala je u senci incidenata koji su doveli do prekida utakmice čak dva puta.

Tu se nije sve završilo jer su domaći novinari izazvali prekid konferencije za štampu nakon utakmice selektora engleske Gereta Saudgejta jer su ga optužili da govori neistinu kada kaže da je utakmica bila teška za igranje.

Bugarski navijači, huligani, rasizam, nacistički pozdrav, salutiranje, nacisti, Bugarska - Engleska, fudbalska reprezentacija Foto: Guliver/ Catherine Ivill/Getty Images

Upravno telo UEFA-e započelo je disciplinski postupak protiv FS Bugarske nakon rasnih skandiranja navijača, dok se predsednik Aleksander Čeferin založio za početak "rata protiv rasista".

Posle skandala koji je i selektor Krasimir Balakov pokušao da prikrije, reagovao je i predsednik vlade Bugarske Bojko Boris koji je savetovao predsednika saveza da podnese ostavku, što je ovaj i učinio.

Ministarstvo unutrašnjih poslova Bugarske saopštilo je u sredu ujutro da su pritvorili četiri osobe, i da "još traje rad na identifikaciji drugih učesnika u incidentu". Iz ministarstva kažu da će svi prikupljeni dokazi biti predati tužilaštvima.

Na kraju se selektor Balakov izvinio igračima iz Engleske, a kapiten Ivelin Popov rekao je da ga je sramota ponašanje navijača.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Stoper

    17. oktobar 2019 | 09:32

    Malo smešno....pa nisu Bugari izmislili rasizam...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA