≫ 

Ranijeri na promociji u Sampdoriji pecnuo Fulam i otkrio razloge ispadanja!

Sa iskusnim Italijanom bi se složio i Slaviša Jokanović, a prvu utakmicu igra protiv svog kluba

  • 0

Klaudio Ranijeri predstavljen je za novog trenera Sampdorije, a na ovom mestu zamenio je Euzebia di Frančeska, isto kao i pre sedam meseci na klupi Rome, a tokom promocije dotakao se i bivšeg kluba Fulama.

Slaviša Jokanović kada je napustio londonski klub rekao je:

Nekad ti samo daju igrače i kažu hajde sad, napravi tim.

Nakon skoro deset meseci Ranijeri je progovorio o stanju u Fulamu i to na promociji u Sampdoriji. To je uradio kao paralelu situacija u koje dolazi, jer je i englesi klub trebao da spasi ispadanja, ali nije sve bilo do njega.

Klaudio Ranijeri Foto: Guliver/Justin Setterfield/Getty Images

Sampdorija nije Fulam. Ne zaboravite da je Fulam bio novajlija sa igračima koji nikad nisu igrali Premijer ligu. A u januarskom prelaznom roku klub je pratio savete algoritama. Ovo je skroz druga priča - napomenuo je Ranijeri i optimistički ušao u novi posao.

Problem u Fulamu je taj što je vlasnik Šahid Kan klub kupio kao igračku za svoga sina Tonija, a on sa svojim američkim prijateljim rukovodi klubom iz Londona. Nije problem što ga vodi tatin sin sa drugarima nego što je reč o ljudima sa premalo fudbalskog znanja, a previše sampouzdanja koji se oslanjanju na ''moderne metode'' algoritama koje su ih odvele u drugu ligu i oterale dva odlična trenera, napominju britanski mediji.

To je sad davna prošlost za Ranijerija koji je pre sedam meseci preuzeo Romu od Di Frančeska da bi sada od istog stratega preuzeo i Sampdoriju.

Debi mu neće biti ni malo lak jer će to biti utakmica protiv njegovog kluba, protiv Rome.

Navijač sam Rome i to što ću protiv nje debitovati na moj rođendan je divno. Ali na terenu nema ljubavi, neka bolji pobedi - istakao je Ranijeri pred svoj veliki dan 20. oktobra.

Iskusnog stručnjaka koji uskoro puni 68 godina poziv vlasnika Masima Ferara je iznenadio. On ističe da je taktika najmanji problem već samopouzadnje igrača.

Da budem iskren, bio sam iznenađen. Operisao sam koleno i nisam očekivao da ću dobiti ovakav lek. Ali uverem sam da ovaj tim ne zaslužuje da bude na poslednjem mestu na tabeli Serije A. Naravno, to što smo na začelju govori da nam manjka samopouzdanja, ali ne smemo da se predamo.

- Najvažnije je da se borimo do smrti. Nebitna mi je taktika, sve sam i igrao u karijeri. Ja čak ni ne biram tim, igrači me prosto ubede ko zaista želi da spase Sampdorijuovim rečima je Ranijeri završio svoju promociju.

Ugovor je potpisan na dve sezone u koje će zaraditi ukupno četiri miliona evra.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA