≫ 

Jović treći najplaćeniji igrač Reala, iza njega su Marselo, Ramos, Kros, Benzema...

Srpski fudbaler je letos stigao u Madrid u transferu vrednom 60 miliona evra

  • 27

Luka Jović, fudbaler Real Madrida, treći je najplaćeniji fudbaler u Realu sa bruto godišnjom platom 20 miliona i 834 hiljade evra, saopšteno je na specijalizovanom sajtu za fudbalske plate "Capology".

Ispred Jovića samo su Eden Azar sa 31.250.000 miliona evra i Geret Bejl sa 27.942.000 miliona. Srpski fudbaler plaćeniji je i od Marsela, Ramosa, Tonija Krosa, Karima Benzeme, ali i Luke Modrića.

Nekadašnji fudbaler Crvene zvezde i dalje čeka na prvenac u dresu Real Madrida i pravu šansu.

Za sada je startovao samo dva meča, a ukupno je na terenu proveo 218 minuta na sedam utakmica.

Inače, Jović je ukupno 8. najplaćeniji fudbaler La Lige iza Mesija, Grizmana, Azara, Bejla, Suareza, De Jonga i Oblaka.

Luka Jović plata Printskrin: Capology

Inače, Jović je bio nedavno akter drame u reprezetaciji Srbije kada ga je selektor Tumbaković precrtao sa spiska. Problem na relaciji Tumbaković-Jović nastao je posle meča Srbije i Portugala u Beogradu, napadač Reala je tada dobio samo tri minuta sa klupe, a naredni meč sa Luksemburgom nije ni igrao zbog navodne povrede. Tako je, barem, prijavio selektoru, pa ga je ovaj oslobodio obaveza za put u Luksemburg.

Međutim, samo četiri dana kasnije bio je na terenu u dresu Reala, odigrao poslednjih sedam minuta meča protiv Levantea, što je odmah izazvalo sumnje da je, ipak, sa njim sve u redu, i ono glavno - da je bio zdrav i za meč sa Luksemburgom.

Ostaje da se vidi da li je ovo samo pedakoška mera koju je Tumbaković primenio na Joviću, ili oštra kazna koja znači i duže odsustvo iz ekipe, što će svakako biti hendikep za našu selekciju.

Jović je u aktuelnim kvalifikacijama bio strelac protiv Litvanije, bilo je to još u junu, a od tada je bez gola i u reprezentaciji i u dresu Reala, o čemu su takođe pisali španski mediji kao "gorući" problem Madriđana.

Video: Tumbaković o tome zašto Luka Jović nije pozvan u reprezentaciju

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • 333

    16. oktobar 2019 | 21:08

    20milion razliga zasto je u real otiso.. a ovi ljubomorni ce sad da crknu. A ko cuju u FSS da ima toliko platu ima da mu traze debeli procenat da bi igrao..

  • Draxa

    16. oktobar 2019 | 21:42

    Kako da se pokaze kad ne igra. Treba mu vise utakmica i bice OK. Odlican igrac.

  • ratar

    16. oktobar 2019 | 20:23

    Pre dva dana proglasen za najveci promasaj reala ovog veka.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA