≫ 

Još jedan sumnjiv meč odigran u Srbiji, reagovala i UEFA!

Pod "lupom" su Smederevo i Kabel zbog "prelaza"

  • 19

"Ispod radara" često prolaze mečevi nižeg ranga domaćeg fudbala pošto je fokus na superligaškim aktuelnostima, no jedna utakmica Prve lige Srbije našla se pod posebnom pažnjom, i to zbog nimalo prijatnih rzaloga. 

Sumnja se da je utakmica Smedereva i Kabela, koja je odigrana 14. oktobra, a završena pobedom domaćeg tima 2:1 - nameštena!

Na to ukazuje uvećan broj uplata na pobedu Smedereva, što nije promaklo ljudima iz UEFA zaduženim za monitoring sumnjivih uplata, te je na adresu FSS-a početkom nedelje stiglo pismo iz Niona, prenosi Sportski žurnal. 

Meč je kladioničarskim žargonom rečeno, išao "iz dva u jedan", pošto je Kabel vodio na poluvremenu, a Smederevci "okrenuli" u nastavku.

Niko od čelnika kluba sa Štranda nije želeo da komentariše glasine, stigla je samo štura reakcija sekretara i bivšeg igrača Kabela Miloša Živkovića da "nema komentar", takođe prenosi Sportski žurnal.

Kabel je, inače, na meč sa Smederevom otišao u kombinovanom sastavu zbog izostanka trojice prvotimaca, a poslednjih desetak minuta igrao je sa desetoricom zbog povrede Bjekovića.

Sa druge strane, Smederevic smatraju da su na terenu ostvarili zasluženu pobedu i da eventualne neosnovane insinuacije prepuštaju nadležnim organima.

Podsećamo da je FSS nedavno usvojio nove, oštre sankcije za klubove za koje se ispostavi da su učestvovali u sumnjivim radnjama, uz napomenu da će od strane UEFA stizati dve pisane informacije.

Prva - klub za koji nadležni organi UEFA dostave FSS pisanu informaciju o tome da su svojim činjenjem ili nečinjenjem ugrozili ili povredili integritet utakmica ili takmičenja, kazniti iznosom od milion do 10 miliona za dobijanje prve informacije od UEFA.

Ukoliko stigne druga informacija vezana za nameštanje, klub će biti kažnjen oduzimanjem od tri do 12 bodova. Krajnja mera je diskvalifikacija u najmanje jedan rang.

Video: Trener Zvezde se oglasio povodom priča o nameštanju meča sa PSŽ-om

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Prva liga srbije

    17. oktobar 2019 | 09:20

    A prelazi u ling long čunga ligi nisu sumnjivi ahahaha

  • Hahahah

    17. oktobar 2019 | 09:48

    Jel ono Kabel bese glasao protiv Zvezdinog predloga o broju stranaca pre par nedelja !? To im je sumnjivo a nisu im sumnjive velike uplate na prelaze Zvezda-Olimpijakos !?!?

  • Zulender 2

    17. oktobar 2019 | 09:41

    Pa smederevo je filijala nogometnog kluba partizai. Videli od njih kako se namesta, pa sad rade to i oni...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA