Poznati putnici Mančester junajteda za Beograd: Dva igrača se oporavila pred duel sa Partizanom

Čak osam igrača pod znakom pitanja, a među njima i David de Hea i Pol Pogba

  • 0

Arsenal već godinama važi za klub koji ima hronične probleme sa povređenim igračima, a ove godine zvanje ''pokretne bolnice'' nosi i Mančester junajted, međutim u sastav će se za Partizan vratiti Entoni Marsijal i Aron Van-Bisaka.

Čak 10 igrača Crvenih đavola trenutno ima problem sa povredom manjeg ili većeg intenziteta, ali koje ih sprečavaju da se stave na raspolaganje treneru Ole Gunaru Solskjeru. Novo ime na toj listi je i nezamenljivi golman David de Hea koji već godinama održava Junajted pri vrhu tabele.

U trećem kolu Lige Evrope protiv beogradskog Partizana španski golman sigurno neće braniti, zameniće ga Serhio Romero. Sa prošlog meča Junajteda u Ligi Evrope protiv AZ Alkmara pod znakom pitanje za dolazak u Beograd su i desni bek Dalton i napadač Grinvud.

U razgovoru za Skaj Sport trener Ole Gunar Solskjer je pričao o problemima sa povredama sa kojima se susreće.

FK Liverpul - FK Mančester Junajted Foto: AP/Tanjug

David tek treba da ide na skener, ali mislim da će morati na odmor. I na prvom pogledu se činilo da ga čeka pauza, jer je to takva vrta povreda (mišić) - rekao je Solskjer za Skaj Sport.

Od ključnih igrača Crveni đavoli će sigurno biti lišeni usluga i Pola Pogbe u narednom periodu.

- Pogba je bio povređen, pa se vratio, odigrao nekoliko utakmica, dobro je radio čak i uz bol, ali na skeneru posle meča sa Arsenalom se pokazalo da će morati da miruje nekoliko nedelja, pa ni njega neće biti u narednim utakmicama - rekao je Solskjer.

U sastavu kako protiv Partizana, tako i u narednim utakmicama u Premijer ligi, trener Junajteda neće moći da računa, pored već spomenutih, ni na Fila Džonsa, Erika Bailija, Luka Šoua i Džesija Lingarda, dok su se dva igrača oporavila i mogla bi da se nađu u avionu za Beograd.

Radi se o desnom beku Van-Bisaki i Marsijalu kojeg je Solskjer ove sezone prebacio sa krila u špic i to se pokazalo kao pun pogodak jer je nova devetka kluba postigla po gol na uvodna dva meča, od ukupno tri koliko je odigrao ove sezone.

 FK Mancester, FK Volverhempton Foto: Tanjug/AP

Ne mogu još da budem 100 odsto siguran, ali nadam se da će Aron i Antoni biti na treninzima do kraja nedelje i da će biti u konkurenciji za meč sa Liverpulom. Makar za 30 minuta ili poluvreme igre - istakao je Solskjer za Skaj Sport.

Junajted prvo dočekuje Liverpul 20. oktobra (17:30), a potom dolazi u Beograd na megdan sa Partizanom 24. oktobra (18:55).

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA