≫ 

UEFA odgovorila Telegrafu: Srbija ne može protiv tzv. Kosova u istu grupu na Evropskom prvenstvu!

Iz Niona stigao odgovor koji će obradovati srpske navijače

  • 35
Srbija, Kosovo, Euro2020 Ilustracija: Nikola Jovanović Foto: Shutterstock

Dobri rezultati tzv. Kosova u grupi A kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, mnoge u Srbiji naveli su na razmišljanje da li bi moglo da se desi da dođe do međusobnog duela Srbije i tzv. Kosova na Evropskom prvenstvu, ako se obe reprezentacije kvalifikuju.

Tim povodom, Telegraf je pisao UEFA i postavio pitanje oko procedure žrebanja za Evropsko prvenstvo 2020, i da li će Srbija i tzv. Kosovo biti razdvojeni na žrebu u slučaju da se obe reprezentacije nađu među 24 učesnika turnira.

UEFA nam je odgovorila da će princip koji je važio u kvalifikacijama, biti na snazi i za samo prvenstvo Evrope, kada je u pitanju razdvajanje reprezentacija među kojima postoji netrpeljivost i politički problematična situacija.

Srbija, Kosovo, zastave Duel koji sigurno nećemo gledati u grupnoj fazi ukoliko se obe reprezentacije plasiraju na EURO 2020; Foto: Shutterstock

- Timovi koji ne mogu u istu grupu su: Jermenija i Azerbejdžan, Srbija i Kosovo, Bosna i Hercegovina i Kosovo, Španija i Gibraltar i Ukrajina i Rusija. Za Ukrajinu se ograničenje odnosi i na Sankt Peterburg kao mesto grupne faze. Imajte na umu da se ovo ograničenje "zabranjenih sukobljenih timova" odnosi samo na grupnu fazu, stoga nije isključeno da se ovi timovi sastanu tokom nokaut faze turnira - navedeno je u odgovoru koji je UEFA dostavila Telegrafu.

Naš tim trenutno ima samo teoretske šanse za plasman na EURO kroz grupu, jer zavisi od rezultata Portugalije, koja ima lak zadatak u poslednja dva kola protiv Luksemburga i Litvanije, pa je realnija opcija da se okrenemo baražu kroz Ligu Nacija, gde nas najverovatnije očekuje duel protiv Norveške, a zatim najverovatnije protiv Bugarske

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Podsetimo, tzv. Kosovo ima sve u svojim rukama kada je u pitanju njihova sudbina u grupi A kvalifikacija. U naredne dve utakmice mogu da obezbede plasman na Evropsko prvenstvo.

Imaju direktan duel protiv Češke u Pragu 14. novembra, gde ih pobeda približava odlasku na EURO, a poraz znači da će na veliku smotru Češka.

Poslednji meč grupne faze tzv. Kosovo igra protiv Engleske u Prištini, dok Češka u poslednjem kolu gostuje Bugarskoj.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Žreb će biti održan 30. novembra 2019. u Bukureštu, nakon što budu poznati svi učesnici Evropskog prvenstva. EURO 2020. se igra u 12 različitih gradova u 12 zemalja i po prvi put u istoriji učestvovaće 24 ekipe.

Video: Kosovo je srce Srbije grme navijači u Litvaniji

(D. U./S. G.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ratar

    17. oktobar 2019 | 13:13

    Kosovo ode na ep koliko vidim. Solidaj su tim i imaju muriquia iz fenera koji je opasan napadac. Zelim im sve najbolje na ep!

  • Draxa

    17. oktobar 2019 | 13:42

    Pa mi ne idemo na prvensto cemu zbrka.

  • Aki

    17. oktobar 2019 | 13:45

    A ako se sastanemo u finalu?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA