Ni za vojsku vas niko nije pitao - morate da idete! Milojević pred Rad napravio zanimljivo poređenje

Trener Zvezde ističe da će na raspolaganju imati sve igrače, jer su se tokom reprezentativne pauze oporavili i oni koje je mučila povreda

  • 3
Vladan Milojević Foto: Marko Jovanović

Trener fudbalera Crvene zvezde Vladan Milojević, uoči utakmice 12. kola Superlige protiv Rada, izjavio je da počinje ključni deo sezone i ponovio da je za njegov tim prvenstvo apsolutni prioritet.

- Rad ima dosta kvalitetnih, iskusnih i dobrih igrača. Siguran sam da je i njima značila pauza nakon promene trenera. Kolega Dragan Radojičić je prošle sezone radio dobar posao sa Proleterom, vide se pomaci, možda ne u rezultatu, ali sugurno će doći da odigraju rasterećeno. Moramo da budemo obazrivi, ali očekujem lepu utakmicu - rekao je Milojević na konferenciji za medije.

On je pozvao navijače da ispune tribine stadiona Rajko Mitić, uprkos tome što se igra u petak, istina posle radnog vremena.

- Prošla je prva faza, zahuktavanje, sad dolazimo u ključni deo sezone, svaki bod može da bude bitan, a naglašavam opet da nam je prvenstvo prioritet - poručio je Zvezdin trener.

Kada je u pitanju kadrovska situacija Milojević ističe da je ona mnogo bolja i da bi već za duel protiv Totenhema u Ligi šampiona mogao da računa na sve ili skoro sve fudbalere.

FK Crvena zvezda - FK Olimpijakos Fudbaleri Crvene zvezde pred Delijama; Foto: Marko Jovanović

- Danas se vraćaju Ben, Degenek, Borjan, videćemo, telefonski znam da su ok, drago mi je što su dobro igrali, ističem pobedu Kanade protiv SAD i sjajne Borjanove odbrane, ponosni smo na njega. I Degenek i Ben zabeležili su pobede. Pauza nam je pomogla jer smo neke povrede sanirali (Boaći, Gajić)..

Milojević njje hteo da otkrije da li će Veljko Simić, četvorostruki strelac u Kupu protiv Trepče, dobiti veću minutažu u predstojećim utakmicama.

- Znamo njegove kvalitete, a sve u sportu izađe kao plod kolektivne igre. On je naš standardan igrač, kao i svi ostali. Sve drugo je moj i izbor stručnog štaba za pojedine utakmice. Drago mi je opet da je svako od njih motivisan, bez obzira što u nekom trenutku imaju manju minutažu.

FK Crvena zvezda, FK Trepča, Veljko Simić, Radživ Van la Para Veljko Simić u duelu protiv Trepče; Foto: MN Press

Na pitanje koliko reprezentativna pauza "remeti" tim Milojević je rekao:

- Kao nekad kad se išlo u vojsku, niko vas ne pita da li volite - morate. Meni je žao igrača jer su dosta opterećeni i fizički i psihički, posebno, bilo bi dobro da imaju ponekad pauzu za dva-tri dana sa porodicom, ali to je cena profesionalizma, sami su izabrali - poručio je Milojević.

Utakmica 12. kola između Crvene zvezde i Rada igra se sutra od 20 sati.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA