"Miha vodi treninge iscrpljen od terapija, sa temperaturom 40": Zlatnu klupu može da dobije samo on!

Nagrada za najboljeg trenera Serije A trebalo bi već sada da se dodeli srpskom treneru, kaže legendarni golgeter Marko di Vajo

  • 0
Italy Soccer Serie A

Foto: Tanjug/Ap

Legendarni Marko di Vajo nakon okončanja igračke karijere postao je šef skauting službe u Bolonji i iz ''prvog reda'' zna kako Siniša Mihajlović radi i sa kojim žarom i energijom, zbog svega toga za Gazetu delo Sport je izjavio da bi već sada čelnici lige trebalo da mu dodele nagradu za trenera godine - Zlatnu klupu.

Di Vajio je legenda Bolonje, a u bogatoj karijeri igrao je i za Lacio, Parmu, Juventus, Valensiju, Đenovu... U karijeri je postigao više od 250 golova i zabeležio 14 nastupa za reprezentaciju Italije.

Po okončanju karijere 2014. radi kao kordinator tima u Bolonji, a od kako je Siniša Mihajlović preuzeo vođenje ekipe Di Vajo je postavljen na čelo skauting službe.

Njih dvojica se dobro poznaju, još iz igračkih dana. Kada je Di Vajo počinjao jedan od uzora i mentora bio mu je upravo Miha u Laciju.

Od tada su njih dvojica veliki prijatelji i u svakodnevnom su kontaktu. Di Vajo je jedan od upućenijih ljudi u trenutnu Mihinu situaciju tako da je bio dobar sagovornik Gazete delo Sport. U tom intevjuu istakao je da bi čelnici Serije A komotno već sada mogli da dodele Srbinu nagradu za trenera godine - Zlatnu klupu (Panchina d'Oro).

Marko di Vaio, Bolonja

Marko di Vajo dok je tresao mreže Bolonje; Foto: Guliver/Getty Images/Roberto Serra

Zaslužio je Zlatnu klupu zbog snažnog uticaja na fudbal i društvo, pečata koji je ostavio u prethodnih nekoliko meseci, ali i načina na koji se bori svakog dana. Čak i kada ima temperaturu 40, čak i kada je iscrpljen od terapija, on je uz nas. Uvek - počeo je priču Di Vajo.

Ono što radi Miha nije samo veliko za njihov klub Bolonju, čak ni za ceo fudbalski svet, već za sve ljude koji se bore sa sličnim životnim problemima, ističe Italijan.

To što on radi je svetska klasa! Šalje veliku nadu ljudima širom sveta sa problemima koji su slični njegovim. Stvar je u tome što on ne krije ništa i potpuno otvoreno govori o svemu. Nikada ne propušta sastanke stručnog štaba, radi i preko video linka, odrađuje treninge čak i kada nije u punoj snazi ili ga lomi teret lečenja. Uvek pozove igrače, da im kaže nekoliko reči, da ih motiviše, ali mi primećujemo da ga sve to čini još jačim, što je zaista posebno. Svaka njegova reč u igračima budi veliku reakciju - ističe Di Vajo.

Siniša Mihajlović

Foto: Tanjug/Ap

Ovog vikenda je poseban meč za Bolonju jer gostuju Juventusu. Klub i navijači su najavili poseban doček za Mihajlovića, a Di Vajo se prisetio čuvenog duela iz 2011. kada je "Rosoblu" poslednji put trijumfovao i to zahvaljujući njegovim golovima.

Sećam se kao da je juče bilo. Prvi gol je bio posle asistencije Muntarelija, a drugi na fantastičan pas Megiorinija - priseća se nekadašnji golgeter.

Novinara Gazete je zanimalo da li će u pripremi meča igračima puštati te golove kao motivacioni video.

- Nema potrebe da ga pokazujem, jer svi znamo ko je Juventus i motivacija je uvek na najvišem nivou. Da bismo postali pobednici moramo i da patimo, ali i da verujemo u ono što gradimo, da pronađemo naš način da iskoristimo šanse i budemo najbolji.

Prva zvezda Bjankonera, ali i cele Serije A je Kristijano Ronaldo, a Di Vajo nije mogao da se opredeli samo za jednog ''Ronalda'' svog vremena.

Biram dvojicu igrača – Nestu i Bufona.

Reči hvale ima za letošnja pojačanja i već najavljuje da će biti i novih igrača na zimu, što se tiče narednog protivnika smatra da Juventus sada ima sve preduslove da u Italiju napokon donese pehar Lige šampiona.

Marko di Vaio, Bolonja

Marko di Vajo najavljuje da će se Bolonja dodatno pojačati na zimu; Foto: Guliver/Getty Images/Gabriele Maltinti

Šta Di Vajo misli o Sergeju Milinković Saviću

 

Fizički je značajno napredovao (od kada je stigao iz Genka), postao je prava sila. Brži je, tehnički potkovaniji, bolje razume igru, ali i shvata da još mora da radi na tome da bude odlučniji, jer je vrlo inteligentan - još jedan Srbin o kojem Di Vajo ima lepo mišljenje.

U prvih devet kola francuske lige PSŽ ima dva poraza, i ne dominira kao prethodnih sezona, pa bi večerašnje (20.45) gostovanje Nici moglo da bude zanimljivo. Ipak, Sveci su mnogo jači, a kvota na dvojku je 1,45. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Nica - PSŽ.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA