≫ 

28 godina su ga čekali na Marakani, konačno je stigao: Delije hrle na stadion da vide svoje blago!

Svi koji dođu na meč protiv Rada biće u prilici da vide i trofej prvaka sveta iz Tokija

  • 95

Fudbaleri Crvene zvezde osvojili su titulu prvaka sveta u Tokiju 1991. godine 8. decembra, ali pehar interkontinentalnog šampiona nije u vitrinama Marakane gotovo punih 28 godina!

Priliv novca od učešća u Evropi, dobrih transfera i finansijska stabilizacija kluba, uticala je i na to da se poradi i na obogaćivanju Zvezdine riznice trofeja.

Svako ko je do sada dolazio u muzej Crvene zvezde na Marakani mogao je da vidi samo pehar prvaka Evrope, koji ima svoje centralno mesto, ali će sada dobiti "društvo".

Podsetimo, Zvezda je i pehar Lige šampiona u svoj muzej stavila tek 2007. godine, jer je 2006. godine tražila od UEFA odobrenje za pravljenje pehara, a izrada je trajala punih 19 meseci.

Pehar prvaka sveta, Interkontinentalni Kup

Trofej prvaka sveta koji je od danas na Marakani; Foto: Crvenazvezdafk.com

Ali, trofej svetskog klupskog prvaka uvek je falio. Razlog za to bilo je to što svi pobednic tadašnjeg Interkontinentalnog kupa od 1960. do 2004. godine, nisu bili priznati kao klupski prvaci sveta, dok 27. oktobra 2017. godine FIFA nije donela odluku da i oni budu prihvaćeni kao prvaci sveta.

Zato nijedan klub do sada u svojim vitrinama nije imao zvaničan trofej prvaka sveta, već su se tu mogli naći sponzorski pehari.

Sada je Zvezda kao osvajač turnira iz Tokija konačno uspela da dobije repliku trofeja koji je osvojila pre skoro 28 godina u Tokiju, kada je savladala Kolo Kolo iz Čilea sa 3:0 u finalu.

FK Crvena zvezda, Tokio 1991

Foto: Crvenazvezdafk.com

Tim koji je u Tokiju savladao Kolo Kolo rezultatom 3:0 predvodio je Vladica Popović, a sastav su činili: Milojević, Radinović, Najdoski, Stošić, Vasilijević, Jugović, Belodedić, Ratković, Pančev, Mihajlović, Savićević. Golove za Zvezdu postigli su Jugović u 19. i 59, i Pančev u 72. minutu.

Zvezda je odlučila da izloži pehar prvaka sveta pred današnju prvenstvenu utakmicu sa Radom, kako bi svi oni koji žele da se slikaju sa titulom prvaka sveta mogli to i da urade. Trofej će biti postavljen na zapadnoj tribini stadiona "Rajko Mitić" na ulazu u muzej Crvene zvezde od 17 časova.

Pred put u London, Zvezda večeras (20.00) dočekuje Rad, koji igra prilično loše i nalazi se na dnu tabele Superlige. Pobeda se ne dovodi u pitanje, a kvota da će crveno-beli slaviti bez primljenog gola (Sigurna pobeda) je 1,60. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Zvezda - Rad.

Video: Ko je sve bio i kakva je atmosfera bila na proslavi najvećeg uspeha u srpskom fudbalu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Звезда🇷🇸🇷🇸🇷🇸🏅🏅🏅🏆🏆🏆⚽⚽⚽

    18. oktobar 2019 | 10:21

    Ето, да и комшилук има шта да гледа, чему да се диви, вечито да сања...

  • Војска преко Дрине - РСЦЗ

    18. oktobar 2019 | 11:10

    Добро нам дошао пехарко... Коначно си кући, тамо где и припадаш - ЗВЕЗДО СВЕТИЊО!

  • Sinke Melbourne

    18. oktobar 2019 | 11:02

    Sta Partizan ima a Zvezda nema, pa komsiju evropskog i svetskog prvaka!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA