Najveći promašaj Intera postaje najskuplji igrač Brazila svih vremena!

Gabigol obara rekord Alešandrea Pata

  • 1
Gabriel Barbosa, Gabigol, Flamengo Foto: Guliver/Getty Images/Buda Mendes

Gabrijel Barbosa doveden je u Inter kao novi Nejmar iz Santosa međutim, taj status nije opravdao, ali nakon pozajmice u Flamengu, Gabigol je ponovo počeo da teroriše protivničke golmane i sada najpopularniji brazilski klub želi da ga otkupi za rekordni transfer u toj zemlji, za 16 miliona evra.

Pozajmica brazilskom klubu ističe 31. decembra, a kao interesenti spominju se još i ekipe poput Vest Hema, Kristal Palasa, Šalkea...

Pre tri sezone Inter je za Gabigola platio 29,5 miliona evra, ali sa 19 godina nije uspeo da se snađe u Evropi. U Interu je odigrao tek 10 utakmica, uglavnom je ulazio pred kraj meča, ali se nije naigrao ni na pozajmici u Benfici.

Procvat doživljava kada se vratio kući u Santos. Tamo je za šest meseci postigao 27 golova na 53 meča i ponovo skrenuo pažnju na sebe. Zbog velikih primanja oni nisu mogli da ga zadrže, pa se javio Flamengo. Na 19 utakmica u šampionatu postigao je isti broj golova, plus još pet na deset utakmica u Kopa Libertatores. Dobre igre su mu donele i povratak u reprezentaciju.

Gabrijel Barbosa, Gabigol Proslava Gabigola nakon postignutog jedinog gola u dresu Intera; Foto. AP/Tanjug

Sada Flamengo želi da otkupi njegov transfer u potpunosti i da u doglednoj budućnosti zaradi makar dvostruko na igraču koji doživljava ''novu mladost''.

Od deset najvećih kupovina svih vremena u Brazilu, Flamengo drži pet, a klupski rekord je oboren prošle zime kada je doveden urugvajski vezista Đorđijano De Araslaeta za 13 miliona evra. To je treći transfer svih vremena, dok rekord i dalje drži Alešandre Pato, koji je 2013. iz Milana za 15 miliona evra prešao u Korintijans.

Novi najveći transfer ponovo bi trebalo da se realizuje iz Milana, samo onog plavog dela, jer je po pisanju brazilskih medija Flamengo poslao zvaničnu ponudu Interu za otkup Gabigola za 16 miliona evra.

Gabriel Barbosa, Gabigol, Flamengo Foto: Guliver/Getty Images/Buda Mendes

Koliko je Flamengo jak klub govori i podatak da je ovog leta iz Atletiko Madrida doveo Filipea Luisa, Žersona iz Rome i Rafinju iz Bajerna. Ne sme se ni zaboraviti ni trener ekipe, legendarni Portugalac Žorž Žezus koji je vodio sve velike klubove u rodnoj zemlji.

Ugovor Barbosi sa Interom ističe 2022, sa godišnjom platom od 3,5 miliona evra po sezoni samo Flamengo iz Brazila može to da mu ponudi, ali za evropske ekipe to ne predstavlja problem. Međutim sam Gabigol je izjavio da bi voleo da ostane kod kuće.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • sims

    19. oktobar 2019 | 16:45

    A mozda mu je trebalo da samo malo vise sanse,p krivici trenera niko neprica..

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA