≫ 

Moramo ozbiljno da shvatimo domaću ligu: Milošević poziva na oprez pred Lučane

Trener Partizana pokušava da motiviše igrače da ozbiljno pristupaju svakom meču u domaćem takmičenju

  • 13

Trener Partizana, Savo Milošević, istakao je da pauza prijala igračima crno-belih, ali da je kratko trajala.

On je dodao sada sledi ciklus od šest utakmica, pa nova pauza, kada će evaluirati ono što je urađeno. Prvi test je duel sa ekipom Mladosti u Superligi Srbije (subota 15.00 Arena sport 1)

- Vraćamo se posle, nažalost, male pauze. Još jedna utakmica u nizu, početak novog miniciklusa od šest utakmica u narednih mesec dana. Ulazimo u naš već ustaljeni ritam. Još jedna teška utakmica je pred nama. Ne znam kako, ali mi smo imali više problema u našoj ligi nego u Ligi Evrope.

Takuma Asano, FK Partizan Foto: Partizan.rs/Miroslav Todorović

- Ovo govorim jer će nam ponovo trebati sve one stvari koje smo radili u dosta utakmica. Da ne ponavljam koliko nam je bitna domaća liga, u kojoj ćemo imati probleme ne budemo li shvatili protivnike ozbiljno. Moramo da promenimo stvari u pristupu ligi, jer tu evidentno imamo probleme. Ekipa Mladosti već šest godina igra "totalni fudbal", 1-na-1 preko celog terena. Neško Milovanović više nije trener, ali se u filozofiji nije promenilo ništa. Treba nam pobeda - istakao je Milošević.

Dosta timova igra "totalni fudbal"

Kako protiv Lučana? Ima li još takvih ekipa?

- Ima. Lalatović, još neki timovi, gotovo uvek smo uspevali da izađemo na kraj sa tim. Veći deo lige već igra ustaljeno, a nekolicina timova igra taj "totalni fudbal"- Ima tih odstupanja od nečega standardnog, a naš posao je da nađemo način kako da izađemo na kraj sa tim. Mladost je uvek među najiskusnijim ekipama u ligi, a to mora da se poštuje. Naši igrači morraju da znaju da odgovore na to. Jesmo bolja i veća ekipa o Mladosti, ali moramo da se snađemo.

SAVO MILOSEVIC Foto: MN Press

Niste bili zadovoljni pristupom protiv Voždovca?

- Da ne grešim dušu, bio sam zadovoljan, ali mora još mnogo bolje. Nismo dobro postavili utakmicu, to je bila greška mene i stručnog štaba.

- Bilo je i objektivnih razloga, ali suštinski, taktički nismo dobro odigrali. Da li mi nismo dobro objasnili igračima ili oni nisu dobro razumeli. Trčali smo puno, ali nismo trčali dobro.

Ekipa će biti na dobvoljnom nivou za Lučane

S obzirom na reprezentativnu pauzu, na kom je energetskom nivou ekipa?

- Iskreno se nadam da će biti dovoljno za Lučane. Radio sam u reprezentaciju, sada bi bilo licemerno sa moje strane da obrnuto pričam. Veliki je podstrek igrati za nacionalni tim, od momaka koji su igrali tokom pauze očekujem da voljni momenat bude još jači. Plus je imati veliki broj reprezentativaca.

Savo Milošević FK Partizan Foto: Miroslav Todorović

- To može samo da nam koristi. Da, putovanja mogu da budu teška, ali bitno je da su se svi reprezentativci vratili zdravi. U hodu ćemo rešavati neke stvari, protiv Lučana ćemo igrati sa najjačim mogućim sastavom.

Koliko vas je obradovao Asanov gol za Japan, očekujete li nastavak serije u crno-belom dresu?
- Ponoviću nešto što sam već rekao za Sadika. Asano je vukao nezgodnu povredu dosta dugo. Ni od koga ne očekujem golova na svakoj utakmici. Što se njega tiče, ono što znamo sa treninga, je da ima ponajbolju završnicu u ovoj ekipi, može i levom i desnom, samo je pitanje momenta kada će da krene.

-Možda je dobro što Asano do sada nije došao do izražaja, jer će doći kad bude bitnije. Ljudi se opterećuju sa golovima, ali on je mnogo uradio za ekipu u bitnim utakmicama. Svi pričaju o Suminom golu sa derbija, a celu priču tamo je završio Asano. Meni je bitno da svaki igrač nešto radi za ekipu. Takuma radi toliko dobrih stvari, da ne pričamo o voljnom momentu... Mogu jedino svima da poručim - ne brinite za Asana.

(Z. Ivković)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Звезда🇷🇸🇷🇸🇷🇸🏅🏅🏅🏆🏆🏆⚽⚽⚽

    18. oktobar 2019 | 15:09

    И овај кукумавка , ко и талијан. И њему свака утакмица тешка...мада, шта се чудим...навикли да ронзају, горке сузе да лију...још данас у комшилуку стигао највреднији трофеј Српског фудбала. Кукњави њиховој никад краја...

  • Звезда🇷🇸🇷🇸🇷🇸🏅🏅🏅🏆🏆🏆⚽⚽⚽

    18. oktobar 2019 | 15:04

    Змајеви вам објаснили појам тотални фудбал😂😂😂

  • Grobari Magarevo

    18. oktobar 2019 | 16:43

    Savo odlazi.Uprava napolje.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA