≫ 

Sa 14 postao otac, ima jednu nogu kraću, sada cepa mreže: Priča o najskupljem igraču Aston Vile

Neverovatna priča Brazilca Veslija Moraeša

  • 4
Vesli, Aston Vila Foto: Guliver/Getty Images/Clive Mason

Aston Vila je za rekordnih 25 miliona evra dovela napadača Veslija Moraeša iz Klub Briža i navukla skepsu navijača. Međutim, posle osam kola brazilski napadač na svom kontu ima četiri gola i jednu asistenciju, a iza sebe život koji ga uopšte nije ''mazio''.

Težina života Veslija je zadesila već sa devet godina kada mu je preminuo otac.

Bilo je teško jer smo ostali moja braća, mama i ja. Majka je radila i nije joj bilo teško izdržavati nekoliko dece. Kad god završim trening nazovem je, ona je učinila sve kako bi postao igrač - rekao je emotivno Vesli.

 
 
 
View this post on Instagram
Nada melhor que está em boa companhia. #Mozão❤️❤️A post shared by Wesley Moraes (@wesleymoraes07) on

Neverovatno zvuči, ali Vesli Moraeš je već sa 14 godina postao otac. Dobio je sina koji ga je, kako sam kaže, naterao da i pre punoletstva mnogo brže sazri.

Bio sam mlad, zalomilo se dete - kroz osmeh priča brazilski napadač o tome.

Iako je to bio šok za mladića, dve godine kasnije postaje otac po drugi put.

Kad se rodilo drugo dete rekao sam sebi: Ok , sad moraš da uspeš, moraš da postaneš profesionalac. Učinio sam sve da postanem igrač, da zarađujem i da moji klinci imaju ono što ja nisam imao - rekao je novi napadač Aston Vile koji je danas idol u očima navijača tog kluba.

Bio je na probi u Aletiko Madirdu, nije prošao, a treninzi mu nimalo nisu bili laki.

- Pomalo sam se bojao Dijega Košte, Mirande i Raula Garsije. Bio sam dete tada, ali bilo je neverovatno - ističe 22-godišnji Vesli.

Dugo se tražio jer nije imao nikoga da ga ’’pogura’’ malo, a u jednom trenutku skoro je odustao od fudbala i razmišljao je da pronađe neki drugi posao.

- Išao sam u Francusku, pa u Slovačku, promenio šest timova, ali niko me nije hteo. Ipak, dali su mi priliku u Trenčinu. Bilo mi je teško prvih nekoliko nedelja, jer je bilo jako hladno, sneg je padao prva tri meseca. Došao sam iz Brazila i nikako nisam mogao da shvatim zašto su temperature tako niske - priseća se mladi Brazilac.

 
 
 
View this post on Instagram
#championsleague#clubbrugge#W7 ⚫️🔵A post shared by Wesley Moraes (@wesleymoraes07) on

Fudbalske veštine nikada nisu bile sporne, ali fizičke... Vesli ima desnu nogu kraću za tri centimetra međutim, sa takvim hendikepom igrao je i čuveni Garinča.

Navikao sam se. Otkad znam za to, ne osećam nikakve bolove. Valjda mi nikad neće smetati - istakao je Vesli Moraeš.

Nakon godinu dana igranju u slovačkom klubu Trenčin, Vesli sa 19 godina, za milion evra prelazi u Klub Briža.

Za četiri sezone u Belgiji odigrao je 130 utakmica i postigao je 38 golova uz 14 asistencija.

Pomalo iznenađujuće povratnik u Premijer ligu Aston Vila rešava da za njega izdvoji čitavih 25 miliona evra i tako ga načini najskupljim igračem u istoriji kluba. Navijači su bili skeptični, ali brzo ih je uverila da ima kvalitet za njihov klub.

 
 
 
View this post on Instagram
Happy to be back to see good old friends! Thank you Brugge Family.🙏🏾A post shared by Wesley Moraes (@wesleymoraes07) on

Prvi gol je postigao na trećem meču protiv Evertona u pobedi od 2:0, potom je usledio gol i Arsenalu za vodstvo Vile, ali su Tobdžije na kraju preokrenule i pobedile, da bi eksploziju pokazao protiv najvećeg iznenađenja dosadašnjeg šampionata ekipe Noriča. Ubedljivu pobedu od 5:1 otvorio je upravo Vesli sa dva gola u prvom poluvremenu i još jednom asistencijom u drugom.

Aston Vila naredni meč igra protiv Brajtona kod kuće 19. oktobra.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Baba

    19. oktobar 2019 | 10:04

    Ja sa 14 nisam znao gde mi je d*pe , a gde mi glava, a on postao cale...

  • FANTOM

    19. oktobar 2019 | 10:36

    Ih bre, pa ovi Brazilci ko da su ispod čekića. Svi su iz favela takozvanih siromašnih sredina, igraju fudbal i pravi magovi su sa loptom, te prave decu ko nekršteni a debelo divlji. Koliki su znalci pokazuju na prvenstvima sveta gde ih buši ko stigne. Nekad Brazilac igrao za malu nadoknadu i sopstvenu dušu i pet puta prvak. Kad će ovi biti najbolji, NIKADA !!!

  • Pera Bandera

    19. oktobar 2019 | 18:24

    Nema on jednu nogu kraću nego jednu dužu!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA