Palermo otišao u istoriju - 10 miliona je bilo premalo da se klub spasi!

Klub je morao da proglasi bankrot

  • 22

Završni korak ka gašenju kluba je napravljen - US Ćita di Palermo više ne posotji, nakon odluke suda u tom gradu da zvanično proglasi bankrot!

Odluka Stečajnog suda je doneta u petak ujutru, a italijanski mediji pišud a bnije bilo dovoljno ni to što je Andrea Zamparini, sin kontroverznog biznismena i vlasnika Maurisija, ponudio 10 miliona evra za ''izlazak iz krize.''

Naime, sud je smatraoda je ta suma mala i klub je posle 32 godne ugašen! Podsetimo, US Ćita di Palermo je nastala na temeljiva kluba Palermo koji je osnovan davne 1900. godine.

Za to vreme, kroz njegovu svlačionicu prošli su mnogi veliki asovi kao što su Luka Toni, Edinson Kavani, Fabricio Mikoli, Havijer Pastore, Paulo Dibala i drugi. Podsetimo, za Palermo je donedavno igrao i srpski internacionalac Predrag Rajković.

- Palermo ovo nije zaslužio ni kao grad ni kao klub, grad je peti u Italiji po veličini i zaslužuje klub u Seriji A - rekao je Rajković nedavno za Telegraf, u intervjuu koji je dao našem portalu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ujka Zitko PFK

    18. oktobar 2019 | 16:25

    U ozbiljnoj drzavi nema zezanja,imas dug,a nisi sposoban da ga vratis? Ajmo lepo u bankrot,a u srbistanu zvezdiju dugovala 60.mil evra i nikom nista.Jos su dovodili svake sezone po 20.igraca AHAHAHAHAHAHA joj mati mila,sto me rodi u srbiji🤣🤣🤣🤣

  • Ujka Zitko PFK

    18. oktobar 2019 | 16:49

    Alo kebini potomci,mi jesmo imali dug al smo ga zato VRATILI banka,igracima,zaposlenima itd.Dok ste vi 10.god ziveli sa dugom 60.mil evra plus ste pravili dodatne troskove Pa gde to ima? A da samo u srbiji.Mada banke vam i dalje "oprastaju" dugove🤣🤣🤣🤣 Sta kaze Bronovicki,kad mu lezu pare na racun zbog neisplacenih zarada? Covek ceka od 2006.god pare AHAHAHAHAHAHAHAHAH

  • Фамилија

    18. oktobar 2019 | 16:30

    Штета

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA