≫ 

Zvezdina generalka za Totenhem: Rad pao sa 3:1 uz identičan penal za oba tima!

Važna pobeda za crveno-bele pred Totenhem

FK Crvena zvezda, FK Rad

Foto: MN Press

Fudbaleri Crvene zvezde pobedili su ekipu Rada sa 3:1 u 12. kolu Superlige!

Zvezda je rutinski dobila Građevinare uz eksperimentisanja Vladana Milojevića u sastavu, pošto su odmarali Borjan i Degenek posle dugih putovanja i reprezentativnih obaveza.

U napadu su šansu dobili Tomane i Pavkov i solidno su funkcionisali, a meč su obeležila i dva slična penala. Prvo je Rodić pri 1:0 preskočio golmana gostiju i dosuđena je najstroža kazna, zatim je nešto slično učinio Bjedov u duelu sa Popovićem, a sa bele tačke bili su precizni Marin i Perendija.

Zanimljivo je da se ni golmani nisu bunili previše iako su kontakti bili minimalni ili nepostojeći, a prvi gol postigao je Milan Pavkov u uvodnim minutima, na odbitak posle udarca Tomanea.

Meč je zapečatio Marko Gobeljić, refleksnim udarcem nakon odbitka posle sopstvenog šuta.

Ujedno, ovo je bila generalka Crvene zvezde pred gostovanje Totenhemu u Ligi šampiona narednog utorka u 21.00!

TOK MEČA, Crvena zvezda - Rad 3:1

93. minut - KRAJ!

76. minut - GOL! Gobeljić je strelac, potpuno neočekivan šut posle odbitka, bio je markiran bek Zvezde, ali je uspeo da nađe put do mreže!

65. minut - Penal za Rad! Slična situacija kao u prvom poluvremenu, Bjedov je preskočio Popovića koji se nije bunio poput kolege, a Perendija je strelac!

60. minut - Deluje već kao da Zvezda rutinira ovaj meč, u Radu je Riznić zamenio Trifunovića.

52. minut - Pavkov se nije snašao u duelu sa Petrovićem, a potom je Busnić dobio žuti karton. Neoprezno je uleteo u Tomanea i pokosio ga.

FK Crvena zvezda, FK Rad

Foto: MN Press

48. minut - Nastavio se meč bez izmena u sastavima!

46. minut - POLUVREME! Zvezda je iskoritistila prvu šansu na meču i prednost je udvostručila iz diskutabilnog penala, dok su Građevinari propustili svoje prilike. Deluje da crveno-beli rutinski diktiraju tempo, nisu previše dozvolili rivalu, s time da se igra sa dva špica ispostavila kao pun pogodak. 

44. minut - Marin je krenuo u dribling, pao u šesnasestercu posle neopreznog starta igrača Rada koji ga je potkačio, ali ovaj put sudija nije reagovao - paradoksalno, jer ovo je bila situacija za faul, za razliku od prethodne.

40. minut - Penal za Zvezdu! Marin je ubacio loptu u šesnaesterac, a Rodić je iznudio penal tako što je preskočio golmana i izbegao kontakt! Nisu se gosti bunili, brzo su se pomirili sa odlukom, a najstrožu kaznu izveo je Marin za 2:0.

28. minut - Nastavila se povremena ofanziva Rada, hrabro igraju Građevinari, ali ne uspevaju da nadmudre domaćine ofsajd zamkama. U jednoj situaciji, nije se snašao Ilić pri centaršutu.

18. minut - Prvo je Garsija komplikovao na desnom krilu iako je mogao da napravi šansu, zatim je Busnić uhvatio volej! Bio je blizu gola, ali nije uspeo da matira Popovića.

12. minut - Malo je nedostajalo da se udvostruči razlika, lepo su kombinovali Marin, Tomane i Pavkov, koji je ipak traljavo šutirao na kraju, iako je prilika bila izgledna.

5. minut - Gol! Prva šansa Zvezde je pretvorena u gol, Pavkov je posle odbitka Tomanea matirao goste. Prvo je Tomane izbegao ofsajd zamku i šutirao pravo u Markovića, što je Pavkov ispravio.

3. minut - Sam je Bjedov bio na petercu, ali nije uspeo da zahvati loptu glavom pri centaršutu sa desnog krila, propala je sjajna šansa Rada.

1. minut - Počela je utakmica! Već je Rad pokazao zube, iz prvog napada došli su Građevinari do kornera, iz kog je morao da boksuje Popović.

FK Crvena zvezda

Foto: Telegraf.rs

UOČI MEČA:

Crveno-beli su na vrhu tabele, Rad je pretposlednji uoči ovog meča, a utakmica je posebno značajna timu Vladana Milojevića kao poslednja pred Totenhem.

Pevci će Zvezdu dočekati u utorak od 21.00, u 3. kolu Lige šampiona.

Inače, meč je imao slavljeničku uvertiru, jer je na stadion konačno stigla replika trofeja prvaka sveta. 

Mnogi su iskoristili priliku da se fotografišu sa peharom, a u međuvremenu, objavljen je i sastav - Zvezda napada sa dva špica, ispred Marina su Vulić i Jovančić, Degenek i Borjan odmaraju posle reprezentativnih obaveza.

U prvom meču kola, remizirali su Čukarički i Vojvodina bez pogodaka.

Crvena zvezda - Rad 3:1

(Pavkov 5, Marin 40, Gobeljić 76 - Perendija 66)

Stadion: Rajko Mitić Sudija: Đorđe Maksimović Gledalaca: 7.112

Crvena zvezda: Popović, Rodić, Milunović, Pankov, Gobeljić, Vulić, Jovančić (od 85. Ivanić), Garsija (od 88. Simić), Marin, Tomane (od 73. Van la Para), Pavkov

Rad: Marković, Nikolić, Perendija, Petrović, Milošević, Stjepanović (od 78. Trifunović M.), Busnić, Živković, V. Trifunović (od 58. Riznić), Ilić (od 71. Kasalica), Bjedov

Superliga, 12. kolo:

Čukarički – Vojvodina 0:0

20.00 Zvezda – Rad

Subota:

15.00 Mladost – Partizan

18.00 Javor – TSC

18.00 Proleter – Radnik

18.00 Radnički – Napredak

18.00 Spartak – Inđija

18.00 Voždovac – Mačva

 

 

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • GP

    19. oktobar 2019 | 09:19

    Cujte ljudi, ja se stvarno izvinjavam ekipi Rada jer sam pisao da zvezda igra lose kao Rad. Primite moje iskreno izvinjenje, jer ste vi pokazali da igrate puuuuno bolji fudbal od zvezde. I ako ste igrali sa omladincima (trener Rada ODMARA iskusne igrace i to posle petnaestodnevne pauze???) ipak je bilo potrebno da sudija svira nepostojeci penal za zvezdu i tako je direktno gura do pobede. Ruku Gobeljica pre gola nije ni video, valjda mu trebaju naocare sa dobrom dioptrijom. I da, nije ovo trebao raditi jer je pokvario onu crveno-belu statistiku sudijskih gresaka za i protiv zvezde. Je li sada vidite koliko ste smesni sa onom statistikom? Da sam navijac zvezde u zadnjih par godina mene bi bilo zestoko sramota. Na svu srecu u ranoj mladosti (detinjstvu) se opredelih za pravu stranu.

  • Penal za žlezdu

    18. oktobar 2019 | 20:00

    Pun stadion,dal ima 2000 gledalaca. 😂😂😂

  • rade6

    18. oktobar 2019 | 21:26

    To Zvezdo samo sekiraj ove tudjmanovce .Neka se bogu mole da dodje ponovo Tole i Tadic pa da sve bude posteno kao u posti.Zvezda Srbija nikad yu.🇷🇸🙏🇷🇸🙏🇷🇸🙏🇷🇸

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA