Prvog sina dobio kao 14-godišnjak, jedna noga mu je kraća... Luda priča nove zvezde Premijer lige!

Neobičan put Moraeša do visina!

  • 0
Vesli, Aston Vila Foto: Guliver/Getty Images/Clive Mason

Brazilski napadač Vesli Moraeš velika je zvezda Aston Vile, u koju je letos prešao za 25 miliona evra iz Briža.

Vila je oborila rekord za "mačku u džaku", jer Brazilci umeju da budu prilično nepredvidivi, naročito to važi za Moraeša.

Za sada je sve u redu, dao je četiri gola uz asistenciju na osam mečeva u Premijer ligi, a rešio je da progovori o prošlosti, jer je već sa 14 godina dobio sina!

- Bio sam mlad, zalomilo se dete. Kada se rodilo drugo dete (tada je imao 16 godina), rekao sam sebi: Sada moraš da uspeš, da postaneš profesionalac. Učinio sam sve da postanem igrač, da zarađujem i da moji klinci imaju ono što ja nisam imao - rekao je Vesli, kome je otac preminuo kada je on imao samo devet godina.

- Bilo je teško jer smo ostali moja braća, mama i ja. Majka je radila i nije joj bilo teško izdržavati nekoliko dece. Kad god završim trening nazovem je, ona je učinila sve kako bi postao igrač - rekao je on.

Karijera je burna, kao dete je trenirao u madridskom Atletiku, a sreću je pronašao u Slovačkoj!

- Išao sam u Francusku, pa u Slovačku, promenio šest timova, ali niko me nije hteo. Ipak, dali su mi priliku u Trenčinu. Bilo mi je teško prvih nekoliko nedelja jer je bilo jako hladno. Sneg je padao prva tri meseca. Došao sam iz Brazila i nikako nisam mogao da shvatim zašto su temperature tako niske.

Pored svega toga, Vesli ima jednu nogu kraću za tri centimetra! Levica je ipak duža, a ovim hendikepom podsetio je na legendarnog Garinču. Ipak, taj hendikep nekad pretvara u svoje oružje.

- Navikao sam. Otkad znam za to, ne osećam bolove i nadam se da mi to nikad neće smetati.

(Telegraf.rs

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA