≫ 

VAR sistem zakazao u Engleskoj: Totenhemu izvinjenje zbog pretrpljenog stresa

Kompanija koja je odgovorna za prisustvo video tehnologije na utakmicama Premijer lige, uputila izvinjenje londonskom klubu zbog greške kod gola Dele Alija

  • 0
Var, var tehnologija, var soba, sudija Printskrin: Youtube/FIFATV

Fudbaleri Totenhema mučili su se i sa "fenjerašem", na kraju jedva "iščupali" bod protiv Votforda, pa čak su i za njega strepeli - i to zbog VAR greške!

Ispostavilo se da je sistem iz zasad nepoznatog razloga pogrešio nakon regularnog gola Dele Alija u 86. minutu, nije bilo ničeg spornog u toj akciji, ali su navijači ostali u neverici kada su na velikom ekranu videli ispis "no goal".

Navodno, VAR je video igranje rukom strelca gola.

Ipak, srećom po "Pevce", sudije su isproveravale snimak, utvrdili da nije bilo ničeg diskutabilnog, pa je gol priznat.

Dan kasnije, iz kompanije koja snabdeva Premijer ligu VAR tehnologijom, stiglo je izvinjenje na adresu Totenhema i Votforda zbog greške koja je napravljena.

- "Hok-aj" se izvinjava Spursima i Votfordu na konfuziji koja je nastala. Zajedno sa ligom i sudijama radimo na tome da utvrdimo kako je došlo do ovakvog propusta i da preduzmemo mere kako više nikad ne bi došlo do greške u VAR sistemu - rečeno je iz ove kompanije.

VAR je još jednom odreagovao na istoj utakmici, pošto su gosti tražili penal, ali nakon pregleda snimka ga nisu dobili.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA