≫ 

Englezi o dolasku Junajteda u Humsku: Meč sa Partizanom je visokorizičan, tamo su dokazani rasisti

Tabloid “San” i još nekolicina medija sa Ostrva tradiocionalno “prijateljski” nastrojeni prema Srbima

  • 51
FK Partizan, Grobari

Foto: MN Press

Englezi se ne bi "pravili Englezi" da ne pokrenu neku od tema kojoj apsolutno nije mesto pred utakmicu trećeg kola Lige Evrope između Partizana i Mančester junajteda, koja se igra narednog četvrtka u Humskoj od 19 časova.

Ovoga puta su se "uhvatili" za rasizam, navodno zabrinuti šta bi to fudbalere i pristalice "crvenih đavola" moglo da sačeka u Beogradu, podsećajući na nedavne sankcije UEFA, a tablid "San" eksploatiše i rečima trenera crno-belih Sava Miloševića, koje su, nasuprot njihovim željama da Srbe prikažu kao "loše momke" - umirujuće.

- Reći ću našim navijačima: veliki klub, džinovski klub, dolazi u posetu - i trebalo bi da nam bude čast što igramo protiv Mančester junajteda, prvi put od 1966. godine. Moramo da budemo ponosni što možemo da ugostimo igrače, trenere, lidere i navijače tako sjajnog kluba - rekao je navodno Savo Milošević, a prenosi “San”.

AZ Alkmar, Mančester junajted

Menadžer Mančestera Ole Gunar Solskjer Foto: AP/Tanjug

Tabloid u nastavku teksta navodi da Partizan i Beograd imaju dugu listu sankcija za rasizam i diskriminaciju, podsećajući na slučaj iz 2014. godine, sa utakmice crno-belih i Totenhema, gde su, kako kažu, na tribinama istaknuti antisemitski transparenti i simboli, kao i nedavno na meču kluba iz Humske i Malatijespor, na kome je "deblji kraj" izvukao bivši igrač Crvene zvezde - Mičel Donald.

Otuda "San" konstatuje, inspirisan nedavnim incidentom u Bugarskoj, da je gostovanje Junajteda u Beogradu visokorizično, ali u treneru Partizana očito nisu naišli na pravog sagovornika, niti nekoga ko će suditi svom narodu i navijačima.

- Možda tome ne bi trebalo pridavati toliko pažnje, jer oni koji to rade u tome uživaju, uživaju u svojoj gluposti i primitivizmu. Za mene i za sve normalne ljude teško je razumeti i nemoguće prihvatiti takvo ponašanje i pojave. Posebno u sportovima, koji bi trebalo da budu most između različitih nacija, boje kože, religije, pola. Frustriran sam kad čujem i čitam o svim oblicima diskriminacije, uključujući rasnu naravno. Fudbal i sport uopšte obogaćuje ljude, čini ih boljim, zbog prijateljstava koje ste stekli, upoznavanje drugih kultura, drugih naroda. Ako sam, kao Srbin, pokazao maksimalno poštovanje u Engleskoj, Španiji i Italiji gde sam igrao, onda im uzvraćam to poštovanje i to je zaista najmanje što mogu da učinim kada nas poseti Mančester junajted ili bilo koji drugi fudbalski rival - rekao je Savo Milošević.

Grobari

Sporan transparent Grobara na meču sa Totenhemom zbog kojeg je Partizan kažnjen Foto: MN Press

(Z.I.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Istina

    20. oktobar 2019 | 13:46

    Da napomenem "Zvezda je ISIS", funkcioner partizana. Da napomenem dramaturg partizana "Da Zvezda igra sa 11 Hitlera, navijao bih protiv nje".Sta je sporno u ovome sto kazu Englezi?Oni su i rasisti i fasisti, nije im Njofra dzabe ideolog.To je to!

  • dr

    20. oktobar 2019 | 14:50

    Hrvati su dokazano rasisti, zasto bi se ovi iz humske razlikovali?

  • Alarm

    20. oktobar 2019 | 13:24

    Po mrznji Englezi i grobari, odnosno hrvati su isti.Nema tu nekih velikih razlika.Naprotiv cak.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA