≫ 

Mafija dala prostituke i kokain, a jedan gol značio je dno: Maradonine pikantrije stale u hit film

HBO napravio dokumentarac o legendarnom El Pibeu koji je Napoliju doneo mnogo više od samog fudbala

  • 13
Dijego Maradona

Foto: Tanjug/AP, Printskrin: Youtube/HBO

Jedan od najboljih fudbalera svih vremena Dijego Armando Maradona zahvaljujući svom više nego burnom životu, koji su obeležili golovi, titule, delirijum navijača koji su ga pratli na svakom koraku, ali i prostitutke, kokain i veze sa mafijom, privlačio je pažnju čitavog sveta. Kontroverzni sportista koji je pobeđivao na terenu i gubio van njega, naročito je posle prelaska iz Barselone u Napoli pokazao šta ume i zna, a upravo je to i tema HBO dokumentarca o kojem se poslednjih nedelja i meseci priča.

Film je sastavljen od preko 500 sati do sada neviđenog ili malo viđenog materijala snimljenog tokom Diejgovog igranja u Napoliju.

Dijego Maradona

Printscreen: Youtube/HBO

Prikazani su i snimci ne samo sa terena ili treninga već i iz privatnog života, kao i vesti o njemu koje su svojevremeno emtovane u medijima. Dobar deo priče koju HBO prikazuje je Svetskog prvenstva 1990. godine koje će ključno uticati na njegovu bogatu karijeru.

Sam film počinje scenama automobilske potere i slike u kojoj kontroverzni Argentinac, tada zvezda Barselone, stiže u Napoli, grad socjalnih nemira i raskalašnog života kojem je trebalo nešto mnogo više od fudbala.

Dijego Armando Maradona

Foto: Tanjug/AP

Automobil se zaustavlja, Maradona izlazi na stadion San Paolo pred 75.000 ljudi koji jedva čekaju baš njega. U njemu su videli spasioca, a on je to i bio. Samo 165 centimetara visoki fudbaler postao je velikan koji je italijanskom timu doneo dugo čekanu titulu, o kojoj i danas, posle njega, maštaju.

Priča prati period od 1984. do 1992. godine. Napoli se davio u smenju, a sirotinja i mafija su uživali u igrama Argentinca. Sa druge strane, on je uživao u prostitutkama, kokainu i svim ostalim "blagodetima" koje je Komora mogla da mu pruži.

Dijego Maradona

Printscreen: Youtube/HBO

Ipak, problemi za njega su počeli kada mu je na Mundijalu Jugoslovenski golman Tomislav Ivković odbranio penale, da bi potom Gaučosi ipak prošli dalje i igrali sa Italijom u Napulju. Na stadionu koji ga je voleo postigao je gol, slavio i tako navukao totalni bes svih. Kamenovali su mu kuću, počeli su da iznose neugodne detalje iz njegovog života, o uživanju kokaina što je završilo i službenom istragom i 15 meseci zabrane igranja fudbala. Nikada više nije igrao fudbal u Italiji.

Na kraju, priča pokazuje niz privatnih detalja iz života, a sama suština je da je popularni El Pibe, slavljen i osporavan, na dnu i na vrhuncu, ipak samo čovek.

Dijego Armando Maradona

Foto: Guliver/Bongarts/Getty Images

Dejvis kup, Argentina - Hrvatska, Martin Del Potro, Marin Ćilić

Foto: Tanjug/AP

Dijego Armando Maradona

Foto: AP/Tanjug

Žreb za Svetski kup 2018 u Rusiji

Foto: Tanjug/AP

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA