Glejzeri "nude" Junajted novim vlasnicima: Arapi prvi u redu za preuzimanje?

Da li je na pomolu odlazak Amerikanaca sa "Old Traforda" posle 14 godina

  • 1

Slavnom Mančester junajtedu najblaže rečeno "ne cvetaju ruže" ove sezone, tako je već godinama, a navijači polako gube strpljenje. Pošto ni tumbanje sastava, potom i promene trenera nisu dale očekivani rezultat, na udaru navijača sada su gazde kluba. 

Džoel i Kevin Glejzer ne uživaju podršku pristalica Mančestera, u najmanju ruku navijači su ljuti načinom na koji se vodi klub, a engleski mediji pišu da se sada ponovo ukazuje prilika da američki tajkuni preispitaju svoju odluku o predaji kluba u ruke drugih vlasnika.

Navodno, za kupovinu većinskog dela akcija ponovo je zainteresovan Saudijski princ Mohamed Bin Salman, čija prethodna ponuda Glejzerima od 3.89 milijardi dolara nija zadovoljila aktuelne gazde.

Ali...

Prema navodima Mirora, Kevin Glejzer je nedavno ponudio na berzi 13 procenata svog udela u klubu, što su mnogi protumačili kao pokušaj da se baci "mamac" potencijalnim kupcima.

Glejzeti su 2005. godine u klubu, koji su preuzeli za 1.4 milijarde dolara, što je bila više nego isplativa investicija, budući da je vrednost Junajteda sada procenjena na 3-4 milijarde, koliko i očekuju Glejzeri od potencijalnog novog vlasnika.

Na vrednost kluba ne utiče mnogo činjenica da ekipa beleži rezultatski sunovrat i najgori start sezone u poslednjih 30 godina, a bez titule je  od 2013. godine. Baš zbog toga, Glejzeri su, kao i potpredsednik Ed Vudvord, pod žestokim udarom navijača, koji prebacuju rukovodećim ljudima kluba da su izabrali komercijalni uspeh kluba, re rezultatskog.

Istovremeno, Saudijci se dosad nisu oglašavali po pitanju preuzimanja kluba, mada su još ranije, nakon prvih spekulacija, negirali pisanja u medijima da žele da "uđu" u klub.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA