≫ 

Partizan čeka paklen posao: Junajted u finišu ispustio pobedu nad Liverpulom, VAR obeležio derbi!

Zanimljiv derbi odigran na Teatru snova!

  • 15
Mančester junajted, Liverpul

Foto: Tanjug/AP

Fudbaleri Mančester junajteda odigrali su buran derbi protiv Liverpula u 9. kolu Premijer lige (1:1)!

Odlično se pokazao Junajted s obzirom na desetkovan sastav koji je izveden pred prvaka Evrope, koji je ipak nastupio bez Salaha. Vodili su Đavoli od 36. minuta golom Džejmsa, mlađi igrači su se sjajno pokazali i potvrdili da Partizan neće imati lak zadatak narednog četvrtka u Humskoj u 3. kolu Lige Evrope.

Sa druge strane, Liverpul je podbacio i odigrao daleko ispod nivoa, delovao je pomalo i potcenjivački nastrojeno. To se obilo o glavu, tek je džoker Lalana u 85. minutu izjednačio, a u međuvremenu, veliku ulogu imao je VAR.

Prvo je video analizom potvrđen gol Rašforda, iako je sporan bio faul Lindelofa, zatim je poništen gol Manea za 1:1 pred kraj poluvremena. Tada je ruka Senegalca bila sporna.

Usput, valja napomenuti da je Junajted prekinuo niz Liverpula od 17 pobeda u Premijer ligi, ovo je prvi kiks Redsa u Premijer ligi ove gdoine!

Mančester junajted

Foto: Tanjug/AP

TOK MEČA:

Brojni su problemi Đavola sa povredama, van stroja za ovaj meč bili su Bejli, Dalo, Fosu Mensa, Lingard, Pogba i Šo, a na zagrevanju za Liverpul povredio se i starter Tuanzebe!

Umesto njega, startersko mesto dobio je Roho, dok se Fil Džons našao na klupi kao nova rezerva.

Sa druge strane, Liverpul je startovao bez povređenog Salaha, a u uvodnim minutima, navijači Redsa prozivali su domaćine pokazavši koliko su titula osvojili u Ligi šampiona.

FK Liverpul

Foto: Tanjug/AP

Što se utakmice tiče, Junajted je bio nešto bolji u prvih 30-ak minuta, pokazao je inicijativu iako je desetkovan protiv lidera prvenstva.

 

To je krunisano golom Rašforda u 37. minutu, kada je Džejms asistirao. Posle prekida akcije Liverpula daleko od gola, cela odbrana je bila kao u usporenom snimku kada je loptu ubacio Džejms, Rašford je imao lagan zadatak!

Inače, Rašford je 11 od 31 gola u PL dao najvećim rivalima - tri puta je tresao mrežu Čelsija i Liverpula, dva puta Arsenala i Sitija, jednom Totenhema!

Ovaj pogodak potvrdio mu je VAR, jer su prethodno protestovali igrači Liverpula zbog faula Lidelofa. Odluka nije promenjena iako je delovalo da je bilo kontakta za faul, a malo kasnije, VAR je poništio gol Liverpula!

 

Mane je dotakao loptu rukom i savladao De Heu, što je sankcionisano posle snimka.

U nastavku, Liverpul je imao veliku inicijativu, ali nije uspevao da je kruniše pogotkom. Okslejd Čemberlen i Lalana su osvežili tim umesto Origija i Hendersona, ali je Junajted igrao disciplinovano i umeo je da spreči ozbiljnije prilike za pogodak vredan izjednačenja.

 

Zapravo, to je trajalo do 85. minuta, kada je odbrana Junajteda zaboravila na Lalanu. On se iz drugog plana ubacio na peterac i iskoristio ubacivanje sa levog krila koje je uputio Robertson!

 

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • РВ

    20. oktobar 2019 | 19:41

    Кад смо могли изгубити од Младости ја мислим да можемо победити и Јунајтед

  • Mančester nema tim

    20. oktobar 2019 | 20:24

    Sad kad Sadik počne da se iživljava nad Mančesterom a ne može da ga da u lučanima :)

  • Mediji

    20. oktobar 2019 | 20:01

    Od mancestera trenutno imamo samo ime.Nikad gora ekipa

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA