Runi se oprostio od Amerikanaca: Legendarni napadač se vraća kući!

Mogući povratnički debi već za novu godinu

  • 0

Posle godinu i po dana provedenih u MLS ligi i Americi Vejn Runi je u noći između 20. i 21. oktobra odigrao svoj poslednji meč za Di Si Junajted, a naredna destinacija 33-godišnjeg fudbalera je Derbi Kaunti.

Nisi uspeli fudbaleri Di Si Junajteda da se plasiraju u polufinale plej-ofa MLS lige. Iako su golom u sudijskoj nadoknadi (93. minut) izborili produžetke protiv Toronta tamo se nisu lepo proveli. Ekipa Vejna Runija je primila čak četiri gola u dodatnom vremenu i rezultatom 5:1 završila ovogodišnju sezonu.

Runi je sa kapitenskom trakom na terenu proveo 105 minuta i to su mu bili poslednji minuti na tlu Amerike jer se iskusni Englez vraća u domovinu da tamo završi karijeru.

Vejn Runi

Foto: Tanjug/AP

Nekadašnji napadač Evertona i Mančester junajteda od 1. januara kada postaje zvanično slobodan igrač pridružiće se ekipi Derbi Kauntija koja se takmiči u drugoj Engleskoj ligi, odnosno u Čempionšipu.

Ugovor je potpisan na 18 meseci sa tim što će Runi biti desna ruka treneru Filipu Koku i u trenerskom zadatku.

Za ovih godinu i po dana Runi je za Di Si odigrao 52 meča na kojima je postigao 25 golova uz 14 asistencija uz jedan gol i sa svoje polovine.

Malo je verovatno da će nekadašnji kapiten Gordon Albiona odmah debitovati prvog januara kada Derbi dočekuje Barnsli, ali već 11. bi mogao da izađe na megdan Midlzbrou i da tako nakon skoro 20. mesece ponovo zaigra u Engleskoj.

Poslednji meč Runi je odigrao u dresu Evertona 28.4.2018. u pobedi nad Hadersfildom od 2:0.

Derbi, prošlogodišnji finalista plej-ofa Čempionšipa, ove godine je krenuo loše i nakon 12 utakmica izabranici Filipa Kokua imaju tek 15 bodova i nalazi se 15. mestu na tabeli.

Brington

Foto: Tanjug/AP

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA