≫ 

Gvardiola i tvorac Ajaksa za novi Milan: Maldini i Boban su bivši, vlasnici menjaju upravu?

Realni ili utopistički planovi vlasnika kluba

  • 1

Kako prenosi Mundo Deportivo Paolo Maldini i Zvonimir Boban nisu ispunili očekivanja američkih vlasnika u Milanu pa je tako rešeno da se narednog leta investira u stručni kadar, a kao glavne mete su jedan od najzaslužnijih za Ajaksovo čudo, sportski direktor Mark Overmars, a dirigovanje igrom bi bio posao Pepa Gvardiole.

Već nedeljama se širom Čizme spekuliše kako će legendarni igrači Rosonera Boban i Maldini vrlo brzo spakovati kofere i napustiti svoje funkcije.

U jednoj od najvažnijih sezona u novijoj istoriji kluba je ulazak u Ligu šampiona je bio imperativ kako bi uspeli da se izvuku iz finansijskih problema.

Upravo zbog uprave su oudustali do Evrope, što im je UEFA pripisala kao kaznu zbog kršenja finansijskog fer-pleja. Pored toga, rezultati ove sezone su loši, zbog čega je već došlo do promene trenera.

Zvonimir Boban, Paolo Maldini, Milan

Zvonimir Popan i Paolo Maldini sa navijači(ca)ma; Foto: Guliver/Getty Images/Alessandro Sabattini

Da se kuća gradi od temelja, odnosno u ovom slučaju od uprave i stručnog štaba pokazuje i Milanova situacija gde su prvi vlasnici u post-berluskonijevskoj eri nakupovali veliki broj preplaćenih igrača.

Overmars bi probao da izbegne promašaji, a u klub bi dolazili talentovani igrači za malo para, koji bi se u doglednoj budućnosti isplatili višestruko kroz dobar obrt.

Otežavajuća okolnost je što je Holanđanin letos produžio ugovor sa Kopljanicima do 2024, a trenutno se može čak i reći da je Amsterdam bolja destinacija od Milana.

Mark Overmars i Edvin Van der Sar, Ajaks

Overmars sa Van der Sarom, glavni dvojac Ajaksa; Foto: Guliver/Getty Images/Dean Mouhtaropoulos

Pored toga Milan od odlaska Masimilijana Alegrija 2014. nema trenera na duže staze. Od tada čak devet različitih trenera je sedelo na klupi Rosonera i to je praksa koju vlasnici žele da promene.

Najviše se zamera Maldiniju što Marko Đampaolo, trener kojeg je on doveo, ništa nije uradio i što je već nakon sedam kola morao da bude smenjen.

Boban ga je čak javno kritikovao da namerno ne želi da koristi fudbalere koje su mu doveli ovog leta, već se oslanjao na prošlogodišnje snage. To ga je na kraju i koštalo posla, jer rezultata nije bilo.

Da bi se sprečila česta promena trenera, kakva dolikuje manjim klubovima, američki vlasnici žele ime kakvo je Pep Gvardiola.

Pep Gvardiola

Foto: AP/Tanjug

Španac je ugovorom vezan za Mančester Siti do juna 2021., a po njegovim rečima želja mu je da ga odradi do kraja, što je problem za novi, i još jedan, ambiciozni projekat Rosonera.

Druga želja je jedan od najboljih napadača kluba Andrej Ševčenko, međutim i on ima drugačije planove jer želi da kao selektor Ukrajine, sa kojom dominira u evropskim kvalifikacijama, predvodi i na Evropskom prvenstvu narednog leta.

Tako da ako se Ševčenko odluči za "vrelu" klupu Milana, to bi se dogodilo tek nakon Evropskog koje je na programu od 12. juna do 12. jula.

Ako Stefano Pioli, novi trener, nešto ne promeni do kraja sezone očekuje nas još jedno turbulentno leto na San Siru.

Video: Ronaldinjo, Bekam, Mesi, ali i jedan Srbin! Kako je Zdenko Muf postao fudbalsko lice Pepsija

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ciganin 1976

    22. oktobar 2019 | 03:15

    Ma mogu HUDINIJA dovesti,sa ovim igrackim kadrom oni ni u Italiji da se za Evropu izbore ne mogu taman igrali sa 12 igraca svaki mec !!! 👎👎👎

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA