≫ 

Ovo je novo čudo fudbala za kojim se otimaju najveći: Nova ''zlatna koka'' Mehengladbaha

Dortmund već pokušao letos da dovede Denisa Zakariju, a skauti Mančestera, Totenhema, Bajerna i Intera viđeni su na utakmicama Zebri

  • 0
Germany Soccer Bundesliga

Foto: Tanjug/AP

Borusija Mehengladbah već nekoliko godina važi za klub koji ume da prepozna potencijal i kasnije da ga unovči, a novi ''bingo'' biće Denis Zakarija.

Kada je 2011. Mehengladbah prodao Bajernu Marcela Jansen za 14 miliona evra ''lavina'' je krenula. Usledile su velike prodaje Marka Rojsa, Mark Andera Ter Štegena pa sve do Granita Džake, Janika Vestergarda i Torgana Azara.

U drugom meču u Zvezdinoj grupi, takođe u 21.00, Olimpijakos čeka Bajern koji mnogo bolje igra u Ligi šampiona nego u Bundesligi. Zato je kvota na dvojku 1,40, dok je kvota na keca čak 7,75. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Olimpijakos - Bajern

Rekorder je Džaka koji je 2017. prešao u Arsenal za 45 miliona evra, ali kako prenosi Bild Zebre su na dobrom putu da dobiju novog rekordera.

Prema navodima ovog lista najveći evropski klubovi, među kojima su Mančester junajted, Totenhem, Borusija Dortmund, Bajern Minhen, Inter... počeli su da se raspituju za 22-godišnjeg Denisa Zakarija.

Fudbal Švajcarska - Severna Irska

Mediji ga već porede sa Patrikom Vijeirom; Foto: Tanjug/AP

Mladi vezista je rođen u Švajcarskoj odakle je 2017. prešao u Nemačku. Jang Bojsu je tada za transfer isplaćeno 12 miliona evra, a Bild sad navodi da sportski direktor Zebri Maks Eberli neće ni uzimati u obzir ponude manje od 45 miliona evra.

Upravo ga je Eberl doveo u klub i to kao zamenu za Mahmuda Daude koji je prešao u Dortmund. Međutim ispostavilo se da je Zakarija nešto defanzivniji igrač, ali se odlično snašao u Bundes ligi i sjajnim partijama na početku ove sezone skrenuo je pažnju mnogih skauta širom starog kontinenta.

Kako prenosi Bild Gladbah je letos odbio ponudu "milionera" tešku 25 miliona evra, dok Britanci ističu da su Junajted i Totenhem spremni da ponude čak 51 milion, i to kao početnu sumu u pregovorima.

Zakarija odlikuje skok igra i dominacija u vazdušnim duelima u čemu mu mnogo pomaže visina od 191 centimetar. Krajem novembra puni 23 godine, a ugovorom za Zebre je vezan do 2022. tako da ga uprava sigurno neće tako lako pustiti.

Video: Vanja (11) je prvi gol postigla sa tri godine, a sad obećava da će da zameni Mesija

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA