Kako je Zvezda igrala sa Totenhemom 1972? Podsetite se istorijskog okršaja pred meč Lige šampiona!

Hoće li Zvezda proći bolje nego davne 1972?

  • 13
Totenhem, Zvezda, 1972. godina

Ilustracija: Nikola Jovanović Foto: sportnetwork

Osmina finala Kupa UEFA u sezoni 1972/73 doneo je okršaj Crvene zvezde i Totenhema. To je ujedno bio i prvi međusobni susret ova dva rivala u zvaničnim evropskim takmičenjima.

Crvena zvezda je u prvom kolu ovog takmičenja eliminisala Lozano, a u šesnaestini finala špansku Valensiju, i to nakon pobeda i u Beogradu i u Valensiji. Totenhem i Crvena zvezda svoj prvi susret odigrali su u Londonu, 29. novembra 1971. godine, i u toj utakmici engleski predstavnik slavio je pobedu od 2:0.

Uprkos tome što crveno-beli nisu uspeli da postignu dragoceni gol u gostima, na Marakani se 13. decembra 1972. okupilo više od 70.000 gledalaca. Crvena zvezda je nastupila u sastavu: Ognjen Petrović, Petar Krivokuća, Vladislav Bogićević, Miroslav Pavlović, Kiril Dojčinovski, Miodrag Novković (od 50. Dušan Nikolić), Vladimir Petrović (od 77. Zoran Filipović), Stanislav Karasi, Vojin Lazarević, Jovan Aćimović, Dragan Džajić. Ekipu je sa klupe predvodio Miljan Miljanić.

U prvom delu igre nije bilo golova, ali u 49. minutu nakon prepoznatljivog centaršuta Dragana Džajića, Vojin Lazarević je glavom zatresao mrežu Totehnema i dao nadu da Crvena zvezda može do plasmana u četvrtfinale. Ipak, Englezi su uspeli da odbrane svoju mrežu, i Crvena zvezda je, uprkos pobedi, bila eliminisana iz takmičenja.

Možete se podsetiti ovog dvomeča i kroz video snimak:

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA