≫ 

Neću o igračima koji nisu sa nama, niti o krizi Pevaca: Milojević nahvalio Poketina pred Totenhem!

Ne fali nam Boaći, računamo na sve koji su tu, kaže Milojević

  • 6

Trener Crvene zvezde Vladan Milojević ne želi opuštanje svojih igrača pred utakmicu trećeg kola grupe B Lige šampiona protiv Totenhema.

U poslednje vreme se dosta pričalo o krizi rezultata londonskog kluba sa kojim Zvezda igra u utorak uveče od 21 sat.

- Mislim da svaki klub prolazi neke periode, ali mislim da je mnogo bačen akcenat, ne verujem u to. Imaju trenera koji pravi svih poslednjih godina velike rezultate. Sve je vezano za njega i spada u plejadu najboljih trenera u Evropi, a i u svetu. Ima igrače sve sa reprezentativnom iskustva. Nećemo razmišljati o krizi, to nas ne opterećuje. To je jako dobar tim, imaju nekih problema, ali i dalje su jedna od najboljih ekipa u Premijer ligi, pa ne bih pričao mnogo o tome - oprezno je počeo Milojević konferenciju za štampu.

Milojević takođe iza sebe ima zavidne rezultate poslednjih godina. Pre dve godine je nadigrao Arsenal u remiju na Emirejtsu (0:0), pa je pobedio Liverpul u Beogradu lani (2:0). Sve to ga ipak ne tera da "poleti".

- Mislim da će Zvezda biti konstantni učesnik najbolje 32 ekipe Evrope u budućnosti, ali ne menjam svoje mišljenje. Sigurno da su Bajern i Totenhem ekipe koje su po strukturi i rezultatima favoriti, ali mi je malo žao što nemamo naše navijače, jer bih voleo da se i oni predstave ovde u Londonu.

- Što se tiče same igre, spremamo se kao i do sada. Da odigramo jednu dobru utakmicu, poštujemo sve, ne samo Totenhem. Nemamo čega da se plašimo. Igraćemo koliko nam i protivnik dozvoli i to je moja filozofija, ovo sve ostalo je samo prazna priča - objasnio je Milojević.

Video: Milunović: Sutra ćemo dati maksimum za svakog Zvezdaša, Srbina

Engleske novinare je zanimalo da li strateg crveno-belih osuđuje rasizam kao pojavu, a zanimalo ih je i da li su navijači Zvezde zaslužili da izostanu sa meča protiv Pevaca.

- Mislim da u 21. veku pričati o rasizmu, ne postoji onaj ko bi se složio sa tim, ja sam čovek sporta i osuđujem sve to. Voleo bih da su navijači tu, ali sam sa druge strane siguran da bi sve proteklo kako treba. O takvim temama je neukusno pričati. Ako me pitate u jednoj rečenici najoštrije osuđujem rasizam i to je to što se toga tiče.

Nije se Milojeviću dopalo ni potenciranje izostanka Ričmonda Boaćija, koji zbog povrede nije na spisku igrača. Zbog toga je podsetio na sličnu situaciju sa Milanom Pavkovim pre reprezentativne pauze.

- Kada nema nekog igrača, potencira se da taj igrač fali. Meni ne fali nijedan. Onaj koji je došao i koji može sto posto da da. Prošli put zbog povrede nije bio Pavkov. To je sastavni deo fudbalske utakmice, jer imam poverenje u sve koji su tu. Što se tiče i prekida i drugih segmenata... na ovom nivou su svi bitni, jedan korner defanzivno, ofanzivno. Opet s druge strane izlazimo sa svojim planom, imate u svakom slučaju protivnika prekoputa, mnogo puta ne zavisi samo od vas i najbolje bi bilo da pričamo posle utakmice o svemu tome - zaključio je Milojević.

Zvezda posle poraza u Minhenu od Bajerna (3:0) i pobede nad Olimpijakosom (3:1) ima tri boda u grupi, a Totenhem posle remija sa grčkim klubom ima bod.

Tako šampion Srbije meč u Londonu dočekuje sa drugog mesta grupe iza nemačkog kluba koji ima dve pobede do sada.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Solo

    21. oktobar 2019 | 21:15

    Nahvali ih Milojevicu, ti umesto da nasim igracima das na samopouzdanju ti dajes njihovima a nasim stvaras dozu straha. O cemu pricas ti da cemo da igramo koliko oni daju? Kad smo vec tu daj da idemo na sve ili nista. Bolje samo reci dosli smo po 3 boda i nista nas drugo ne interesuje. To je to kralju.

  • Zic

    21. oktobar 2019 | 21:45

    Veoma prepotentna osoba.

  • svetozar maljukan

    21. oktobar 2019 | 23:24

    4-1

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA