≫ 

Sudijski ekspert: Na Rodiću nije bio penal, treći gol Zvezde neregularan, Sadik zaslužio žuti!

Igor Radojčić analizirao sporne momente na utakmicama večitih rivala

  • 21
Rodić dobija penal protiv Rada, Foto: Printscreen Arena TV

Igor Radojčić ekspert za suđenje gostovao je u "Pregledu kola" na Areni sport i obrazložio je nekoliko spornih detalja na mečevima 12. kola Superlige, posebno na duelima Crvene zvezde i Rada, ali i Mladosti i Partizana.

Dosta bure se podiglo oko penala za Zvezdu posle starta na Milanu Rodiću, kao i oko trećeg gola koji je dao Gobeljić posle igranja rukom.

- Sudija nije bio u dobroj poziciji za ovaj momenat, ali se na snimku vidi da kontakta između golmana i igrača nema, što znači da to nije bio prekršaj - kazao je Radojčić i nastavio zatim analizu situacije gde Zvezda nije dobila penal.

- Što se tiče situacije sa Markom Marinom, tu se vidi da je bio kontakt na desnoj nozi i to je bio prekršaj i trebalo je da svira.

Video: Sudijski ekspert: Penal za Zvezdu neregularan, kao i treći gol Gobeljića

- U situaciji sa trećim golom, na snimku se vidi da je Gobeljić odigrao rukom i tu je sudija trebalo da odsvira slobodan udarac za Rad - kazao je Radojčić koji je takođe analizirao i penal za Rad, gde je istakao da prekršaja nije bilo.

- I ovde se vidi da nije bilo kontakta sa golmanom, te nije prekršaj, možemo samo da pričamo o simulaciji igrača - dodao je Radojčić.

On se zatim osvrnuo na sporne momente Partizana i to na situaciju kada je delovalo da je jedan igrač u padu igrao rukom i kada je Sadik pokušao da iznudi penal.

Umar Sadik Printskrin: Arena sport

- Što se tiče prve situacije vidi se da igrač pada, ali da ne dodiruje loptu rukama već grudima, tako da je ovde ispravno dosuđeno. Kod momenta sa Sadikom, situacija je čista, nije bilo prekršaja, a opet, kao i u prethodnim komentarima, može da se priča o simuliranju - kazao je Radojčić.

Video: Partizan tražio penal, sudijski ekspert tvrdi da nije bio faul na Sadiku

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Samo toliko

    22. oktobar 2019 | 00:03

    Igrac partizana igra grudima??Grudima?? Covek loptu ustopovao sa obe ruke na grudi.Penal kao soliter veliki za Mladost.

  • Marko

    22. oktobar 2019 | 08:45

    Nije bio ni penal za Rad pa ne pisete o tome i bio je cist penal nad Marinom .Kad se sabere dodje mu na isto. Ali spin majstori gledaju samo tudje dvoriste sta ces mladost ludost.

  • Žarkov Dragan

    22. oktobar 2019 | 08:41

    Da izuzmemo te dve situacije gde je sudija pogrešio i da to izuzmemo onda bi ipak bilo 2:0 za Zvezdu zbog penala nad Marinom koji sudija nije svirao.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA