Partizanov apel navijačima: Reci ne rasizmu, da se ne ponovi Totenhem!

Prva utakmica u Ligi Evrope pred domaćim navijačima ne sme da bude i poslednja ove sezone

  • 2
FK Partizan, Umar Sadik

Foto: Partizan.rs/Miroslav Todorović

Dovoljno je puta Partizan bio kažnjen da bi dozvolio sebi novi ''luksuz'' novog incidenta na utakmici Lige Evrope protiv Mančester junajteda (četvrtak, 18:55 Arena sport/RTS) koji bi možda i u potpunosti zatvorio kapije stadiona, zbog toga je pokrenuta akcija - ''Reci ne rasizmu''.

Prethodne dve utakmice Partizan je u Evropi igrao pred ''praznim'' tribinama. Bez najvatrenijih navijača, ali sa mnogo dece na tribinama protiv Moldea i AZ Alkmara i sada će napokon navijači crno-belih moći da bodre svoj klub u Ligi Evrope i to protiv slavnog Mančester junajteda.

Koliko UEFA ozbiljno shvata problem rasizma, govori i podatak da je reprezentacija Srbije kažnjena zbog rasističkih povika na Marakani na meču protiv Portugala, a da toga niko nije bio svestan, pa čak ni sami gosti.

Bibras Natho, Partizan - AZ Alkmar

Foto: MN Press

Zbog toga je Partizan na svom sajtu i na društvenim mrežama pustio video koji poziva ljude da navijaju fer bez rasističkih povika.

U promo spotu učestvuju Bibras Natho (Izrael), Takuma Asano (Japan), Sejduba Suma (Gvineja) i Umar Sadik (Nigerija).

Poruka je na četiri jezika (japanskom, hebrejskom, francuskom i engleskom) i jasno kaže - Ne rasizmu!

 
 
 
View this post on Instagram

Reci Ne rasizmu! #saynotoracism @europaleague @asatakugram @sadiq.umar19 @bibars66 @seydoubasoumah ##FootballPeopleA post shared by FK Partizan (@partizanbelgrade) on

 

Akcija ima posebnu težinu jer je poslednje gostovanje engleskog kluba propraćeno spornim transparentom.

Totenhem je gostovao Partizanu 2014. godine a transparent je bio uperen prema Jevrejima. Zbog toga su tribine na narednom meču protiv Bešihtaša bile delimično zatvorene.

Stvari na koje još FK Partizan apeluje:

 

Svi posetioci moraju da imaju ulaznicu za navedeni meč, bez obzira na uzrast

Dolazak na meč. Dođite na vreme na utakmicu, kapije stadiona će biti otvorene dva i po sata pre početka susreta, izbegnite gužvu i čekanje ispred ulaza, uđite i sedite na vaše mesto

Ulazak na stadion isključivo na ulazu koji je naznačen na ulaznici, molimo vas da uđete na ulaz koji je tačno naznačen na vašoj ulaznici, neće biti moguće ući na drugi ulaz, bez obzira što pripada istom sektoru ili delu tribine. Svi ulazi su vidno obeleženi

FK Partizan

Foto: MN Press

Obavezan detaljan pretres prilikom ulaska, molimo vas da budete kooperativni i saradjujete sa redarima u vezi pretresa. Ne nosite nepotrebne stvari sa sobom jer neće biti dozvoljeno unošenje istih kojima nije mesto na tribinama stadiona a sve u skladu sa zakonom RS. Takođe vas molimo da ne donosite nikakve zastave, transparente ili poruke koje sadrže zabranjene simbole, natpise uvredljive sadržine ili transparente koji nisu prethodno najavljeni ili odobreni od strane Kluba. Svi transparenti će biti oduzeti na ulazu ili uklonjeni sa tribine. Isto važi i za garderobu koja sadrži nevedene znakove. Listu zabranjenih znakova imate u dokumentu u nastavku teksta

Molimo vas da nakon ulaska na stadion idete na vaše mesto koje je naznačeno na ulaznici, mesta su numerisana. Ukoliko imate nedoumicu gde se vaše mesto nalazi, obratite se nekom od redara koji će vam asistirati i uputiti na vaše sedište, ne sedajte na tuđe mesto. Naročito apelujemo da se ne zadržavate na stepeništu i prolazima koji moraju biti prohodni tokom dva poluvremena.

Navijajte fer i sportski, bez diskriminatornih, šovinističkih, fašističkih i ostalih ispada, nemojte skandirati protivnicima na nacionalnoj osnovi, nemojte ispoljavati izlive besa i mržnje prema igračima protivničkog tima. Svaka takva situacija, poklič ili skandiranje može dovesti do ozbiljnih posledica i sankcija od strane discpiplinske komisije UEFA.

Uživajte u meču i podržite svoj klub

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • samo gazi

    22. oktobar 2019 | 15:32

    Idemo momci..mozete vi to..2 gola su dovoljna da ostanete na celu..imate znanje volju publiku , zaigra za posteni narod..postena srbija i srpska su uz vas..oni drugi znate vec..mi smo nesto a oni su nista kao i ovaj manu

  • Ujka Zitko PFK

    22. oktobar 2019 | 15:24

    Razbice nas mufc

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA