≫ 

Surovi Totenhem se protiv Zvezde digao iz mrtvih: Pevci petardom ispratili crveno-bele!

Velika pobeda za engleski tim, velika lekcija za crveno-bele!

Fudbaleri Crvene zvezde bili su gosti Totenhema u 3. kolu Lige šampiona i nisu se proveli dobro - Pevci su se u najgorem trenutku po tim Vladana Milojevića probudili i slavili sa 5:0!

Iako je Totenhem bio u krizi pre ove utakmice, ništa od početka nije ni davalo naznake tog perioda. Odmah su se rastrčali i razmahali ofanzivci Pevaca, svesni da u ovakvim utakmicama rani gol dosta toga rešava.

Totenham, Crvena zvezda Foto: Tanjug/AP

Vicešampioni Evrope su preko Kejna i Sona od početka pretili, a upravo je Hari postigao prvi pogodak u 9. minutu, iskoristivši nadmoć u skoku pri korneru, zatim je Borjan bio nekoliko puta na mukama.

Brzo je prikupio četiri odbrane, a Son ga je matirao u 16. minutu, kada su igrači na desnoj strani zakasnili da ukrote korejskog ofanzivca. Tek sredinom poluvremena, okuražili su se izabranici Vladana Milojevića, Marin je sa nekoliko sjajnih poteza poslao poruku ekipi, pa su i drugi pokazali više inicijative.

Totenham, Crvena zvezda Foto: Tanjug/AP

U dva navrata intervenisao je Gazaniga, ali je koban bio jedan potez više u režiji Marka Marina. Lopta je uvek najsigurnija u njegovim nogama, ali se istrošio pred kraj poluvremena i ostavio je Ndombeleu, koji je munjevito poslao Sonu za 3:0.

Totenham, Crvena zvezda Foto: Tanjug/AP

U nastavku je Zvezda hrabro napadalo i to je uvek ostavljalo prostor Totenhemu za brzu egzekuciju. Lamela je prvi imao odličan šut, pa je iz druge akcije dao četvrti gol za ekipu, da bi Kejn lošu ofsajd zamku kaznio za "petardu".

Sa druge strane, Marin i Garsija su imali lepe prilike i šutirali su u Gazanigu ili tik uz stativu, dok je Milojević šansu dao Pavkovu i talentovanom Petroviću.

Već oko 80. minuta je potpuno opao tempo, iako je malo nedostajalo da engleski tim dođe do novog pogotka.

TOTENHEM - CRVENA ZVEZDA 5:0

(Kejn 10, Son 16, 43, Lamela 57, Kejn 72)

Sudija: M. Gvida (Italija) Stadion: Totenhem

Totenhem: Gazaniga, Orije, Sančez, Vertongen (od 73. Fojt), Dejvis, Ndombele, Sisoko, Son (od 68. Dajer), Ali (od 79. Lo Selso), Lamela, Kejn

Crvena zvezda: Borjan, Gobeljić, Degenek, Milunović, Rodić, Kanjas (od 62. Petrović), Vulić, Garsija, Marin, Van la Para (od 82. Vukanović), Tomane (od 62. Pavkov)

 

TOK MEČA, TOTENHEM - C. ZVEZDA 5:0

88. minut - Totenhem je čak napravio novu seriju napada, lopta se dugo kretala u šesnaestercu Zvezde, ali nije dolazilo do završnog dodavanja!

82. minut - Opao je već tempo, Vukanović je u igri umesto Van la Pare.

72. minut - Kejn je opet strelac! Nema milosti, jeftino padaju igrači Zvezde, ovaj put nije uspela ofsajd zamka!

69. minut - Lep udarac Marina, malo je nedostajalo da matira Totenhem, lopta je prohujala uz stativu.

66. minut - Odličan potez Garsije, oduzeo je loptu domaćim igračima u defanzivnoj liniji, razmenio dupli pas sa Marinom, ali je šutirao pravo u Gazanigu.

Totenham, Crvena zvezda Foto: Tanjug/AP

62. minut - Petrović i Pavkov ulaze umesto Kanjasa i Tomanea! Zanimljiv potez Milojevića, dao je šansu nekadašnjem vezisti Rada u velikoj utakmici!

56. minut - Lamela pogađa za 4:0! Surovo već deluje ova partija Pevaca, iz okreta je lagano Argentinac pogodio, na pas Orijea.

55. minut - Oprobao je i Lamela šut, lopta je prošla uz stativu. Uzvratio je Gobeljišć, ali pravo u naručje golmanu Totenhema.

Totenham, Crvena zvezda Foto: Tanjug/AP

50. minut - Drugo poluvreme počelo je bez izmena, Zvezda drži loptu, Totenhem vreba kontru. Potpuno očekivano, iz kiksa su Pevci lagano došli do trećeg gola, a sada je malo nedostajalo da iznenada Son dođe do het trika.

45. minut - KRAJ PRVOG DELA! Zvezda je imala sjajan period igre posle drugog gola, napala je i parirala, ali je jedan trenutak nepažnje bio dovoljan da do kraja odredi tok utakmice. Suvi kvalitet lviceprvaka Evrope je u potpunosti došao do izražaja, rešen je Totenhem da prebrodi dugu krizu.

43. minut - Son povećava prednost, pala je Zvezda i munjevita akcija je finiširala poluvreme! Marin je preterao sa fintama i ostavio loptu igračima Totenhema, koji je to umeo da kazni! Ndombele je preuzeo loptu i asistirao Korejcu.

38. minut - Probao je Kejn da munjevito uposli Sona, nije prošlo, Degenek je pročitao to i počistio na petercu.

35. minut - Probao je Gobeljić da uhvati volej, ali ništa od pogotka, sve opasnije deluju izabranici Vladana Milojevića!

33. minut - Komplikovao je Van la Para po levoj strani čekajući Marina, kog je potom Son povredio. Pridigao se Zvezdin plej, iako ga je korejski igrač zgazio.

31. minut - Novi šut posle kornera, Gazaniga je zabeležio novu odbranu! Lep nalet Zvezde, nisu ustuknuli i bunkerisali se crveno-beli čim izgube loptu, što je rezultiralo inicijativom. U međuvremenu, i Bajern je izjednačio protiv Olimpijakosa.

28. minut - Uspela je Zvezda da prebaci težište igre na polovinu Pevaca, Marin je sa nekoliko dobrih poteza ohrabrio saigrače! Iznuđen je i slobodan udarac, po levoj strani je Marin uspeo da podigne mobilnost odbrane Totenhema.

26. minut - Već četiri odrane ima Borjan, a sada je jednu zabeležio Gazaniga! Van la Para ga je naterao skokom da interveniše.

Totenham, Crvena zvezda Foto: Tanjug/AP

20. minut - Prvi udarac Zvezde, Milunović šutira glavom, lopta ide preko prečke. U međuvremenu, Bajern je primio gol od Olimpijakosa, El Arabi doneo je vođstvo Pirejcima.

16. minut - Uspela je šok terapija za Pevce, vode već ubedljivo. Son je strelac! Dobio je loptu sa desne strane, na levoj su ga zaboravili čuvari, Garsija i Gobeljić.

Totenham, Crvena zvezda Foto: Tanjug/AP

14. minut - Nije uspela Zvezda da se oslobodi startnog pritiska sve do ovog momenta, kada je Gobeljić sa desnog krila daleko bolje mogao da uposli saigrače.

9. minut - GOL, KEJN STRELAC! Već iz prve ozbiljne prilike Totenhem je poveo, Kejn je vrhunski skočio posle kornera i poslao loptu iza Borjana.

5. minut - Son je šutirao prvi, Borjan je lagano odbranio. Nije bilo naivno, pretrčao je korejski igrač nekoliko igrača, ali je traljavo zahvatio loptu kada je sebi stvorio prostor.

4. minut - Probao je iz kontre Kejn da se prošeta kroz odbranu, ali je zakomplikovao sa driblinzima i izgubio loptu. Delovalo je i da želi da iznudi penal, italijanski arbitar je samo odmahnuo rukom.

1. minut - Počela je utakmica! Inače, Delije su se okupile u jednom sektoru, ima ih oko 200. Grupisali su se svi koji su mogli da dođu do karte, jer je klub bio kažnjen.

Zvezda igra u Londonu posle velike pobede nad Olimpijakosom, dok je Totenhem u velikoj krizi, koju je produbio Bajern sa čak 7:2 upravo u prestonici Engleske!

 
 
 
View this post on Instagram
Stigli smo na stadion Totenhema 💪 #crvenazvezdafk #crvenazvezda #zvezda #zvezdaježivot #fkcz #czv #uclA post shared by FK Crvena zvezda (@crvenazvezdafk) on

Zato je ovaj meč okarakterisan kao "biti ili ne biti" za trenera Maurisija Poketina, kome se već dugo smeši otkaz.

Inače, uvertira nije baš najbolja za crveno-bele, omladinci su pretrpeli debakl sa 9:2.

Što se tiče postave, Garsija i Van la Para su na krilima, Marin kreira, Tomane je u srcu napada, leđa čuvaju Kanjas i Vulić!

Iz postave je ovaj put ispao Jovančić, Vulić je mesto zaslužio usponom forme, što je krunisao golom protiv Grka.

Tottenham, red star, crvena zvezda, totenham, utakmica, fudbal, London Foto: Tanjug/AP
Tottenham, red star, crvena zvezda, totenham, utakmica, fudbal, London Foto: Tanjug/AP

Inače, Sparsi imaju četiri promene u odnosu na vikend meč protiv Votforda, Dejvis, Ndombele, Son i Lamela su starteri.

Sa klupe, šansu u Zvezdi čekaju Popović, Ivanić, Pavkov, Babić, Žander, Petrović i Vukanović.

Totenhem Rasprodat stadion! Foto: S. Pikula

TOTENHEM - CRVENA ZVEZDA 5:0

(Kejn 10, Son 16, 43, Lamela 57, Kejn 72)

Sudija: M. Gvida (Italija) Stadion: Totenhem

Totenhem: Gazaniga, Orije, Sančez, Vertongen (od 73. Fojt), Dejvis, Ndombele, Sisoko, Son (od 68. Dajer), Ali (od 79. Lo Selso), Lamela, Kejn

Crvena zvezda: Borjan, Gobeljić, Degenek, Milunović, Rodić, Kanjas (od 62. Petrović), Vulić, Garsija, Marin, Van la Para (od 82. Vukanović), Tomane (od 62. Pavkov)

 

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • pošteno

    22. oktobar 2019 | 22:48

    Jel se još neko zanosi sa Terzićem,Kokezom,Milojevicem i sa ovom penal projektom ekipom???

  • Ja

    22. oktobar 2019 | 23:26

    Citam komentare i ne verujem... ni ovo sto pise komsija mali (mada je to nebitno) a iskreno ni ovo sto pisu ljudi koji se nazivaju navijacima Zvezde. Da li ste vi realno ocekivali da cemo mi da razbijemo totenhem u engleskoj?? Finalistu proslogodisnje LS ma u kakvoj god oni formi trenutno bili. Ljudi, objektivno gledano-mi nemamo tim da se nosimo sa ovakvim klubovima,ni finansijski, ni fizicki, ni takticki, ma apsolutno nikako. Naravno da se kao vatreni navijac kluba pre svake utakmice u euforiji nadam pobedi ali isto tako ne tugujem posle ovakvog poraza, bio on 1:0 ili 7:0, nebitno. Srce mi je puno kad vidim moju Zvezdu u grupnoj fazi LŠ, na terenu sa najvecim evropskim klubovima. Zato cu uvek biti uz nju i u dobru i u zlu, i kad se gubi i kad se pobedjuje jer se tako klub voli. A vi misevi koji hejtujete i pljujete po komentarima-sacekajte da vas voljeni tim odigra svoje evropske utakmice pa pljujte sami sebe i kukajte,jer ste to vec dobro uvezbali i nista osim toga i ne znate da radite. Pozdravite mi debelog

  • Krkan

    22. oktobar 2019 | 22:47

    Sto nas izbrukase .pojma ona nema .nije vam to ling long i sudije

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA