≫ 

Milojevićeva dva poraza u Engleskoj, i Zvezdinih 1-10: Evo na šta Englezi računaju pred veliki meč

Iz edicije stvari koje na terenu ne moraju da znače apsolutno ništa, ali su zanimljive

  • 2
fk crvrna zvezda  Bajern Minhen Totenhem  i Olimpijakos Liga sampiona Foto: Marko Jovanović, Promo

Crvena zvezda i Totenhem igraju u utorak uveče od 21 sat u grupi B Lige šampiona (Arena 1, RTS), pa nije zgoreg podsetiti se još nekih činjenica pred meč.

Nisu sve tako svetle po srpski tim, pa Englezi na njih računaju u borbi za bodove kod kuće u Londonu, dok pokušavaju da se vrate na pobednički kolosek.

Zvezdu vide kao idealnu priliku i zbog toga kao jednu od ključnih prednosti vide u Hariju Kejnu. Stameni špic Pevaca je postigao 14 golova na 16 utakmica (grupne faze) u Ligi šampiona od svog debija u ovom takmičenju.

Jedini uspešniji od njega su Robert Levandovski i Lionel Mesi sa po 19 golova. Međutim, Ima i Zvezda svog aduta. Marko Marin, kapiten crveno-belih je učestvovao u šest golova u poslednjih šest utakmica svog tima u elitnom takmičenju (jedan gol i pet asistencija).

Englezi računaju i na Zvezdine muke u Engleskoj. Srpski tim je u Liverpulu izgubio prošle godine sa 4:0 i u poslednjih deset gostovanja imao samo jedan trijumf (četiri remija, pet poraza).

Šampion Srbije je igrao nerešeno sa Arsenalom ali u Ligi Evrope, a u eliti je poslednja pobeda na Ostrvu izvojevana protiv Liverpula 1973. godine 2:1.

Ni trener Zvezde Vladan Milojević se nije proslavio na engleskom tlu izgubivši dva meča, jedan kao igrač 1998. sa Panatinaikosom (1998, 2:1 od Arsenala na Hajberiju), a drugi kao trener na Enfildu.

Pevci se nadaju i da će doživeti sličnu sudbinu kao Deportivo La Korunja koji je u jednom meču izgubio ogromnom razlikom (8:3 od Monaka 2003), pa ipak stigao daleko u Ligi šampiona.

Totenhem je demoliran 7:2 od Bajerna kod kuće što je bio prvi put da engleski klub tako ubedljivo gubi na svom stadionu.

S druge strane, Zvezda ne bi želela da postane kao Malme 2015. i da izgubi u pet uzastopnih mečeva na gostovanjima u Ligi šampiona.

Opet, samo je Seltik u sezoni 2016/2017 primio više golova posle dve utakmice od Totenhema (10, jedan više), što kad se sve sagleda u globalu obećava dobar meč u Londonu.

Video: Prilično bolan poraz za Zvezdu, Perot je dao novi gol za 7:2!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ujka Zitko PFK

    22. oktobar 2019 | 20:07

    Da ostavimo rivalitet na strani.Zelim zvezdiji srecu u danasnjoj utakmici tj pobedu.To bi bio pun pogodak za srpski fudbal.Ako prvi povedete,nemojte samo da se povucete tj da cuvate rezultat.To je klasicno samoubistvo.Ajmo zvezdiju.👍👍👍👍

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA