≫ 

Het-trik Sterlinga, Embape je vanzemaljac, a Bajern je silan u Zvezdinoj grupi!

Bavarci upisali i treću pobedu

  • 5
1182736770 Foto: Guliver/Alexander Hassenstein/Bongarts/Getty Images

Fudbaleri Mančester Sitija i Pari Sen Žermena upisali su ubedljive pobede u trećem kolu grupne faze Lige šampiona, a Bajern je opravdao ulogu favorita i u Atini pobedom nad Olimpijakosom 2:3.

Mančester i PSŽ su "petardirali" svoje rivale. Siti je to učinio sa Atalantom 5:1, uz het-trik Rahima Sterlinga, a PSŽ sa Klub Brižom kao gost 5:0 uz het-trik i asistenciju Kilijana Embapea.

Atalanta je povela u 28. minutu pogotkom Malinovskog iz penala, da bi se Siti pokrenuo i samo šest minuta kasnije izjednačio preko Serhija Aguera koji je savršeno iskoristio centaršut Rahima Sterlinga.

Građani su samo deset minuta od primljenog gola već postigli i drugi, sa bele tačke, a opet je strelac bio argentinski as Aguero.

Sterling se nakon toga upisao u strelce u 58. minutu kada je samo realizovao školsku kontru pred golom rivala, da bi u 64. fantastično fintirao Rafaela Toloija i zakucao loptu u bliži ugao za 4:1.

Sterling je u 69. minutu postavio konačan rezultat na sličan način kao što je Aguero dao prvi gol. Do kraja meča je Fil Foden dobio dva žuta kartona i završio meč desetak minuta pre poslednjeg sudijskog zvižduka.

Olimpijakos je postigao prvi gol u 23. minutu kada je El Arabi skočio i glavom prebacio gol-liniju. Nojer je odbranio, ali je lopta već ušla i crveno-beli su imali 1:0.

Deset minuta kasnije Levandovski je izjednačio posle odbijene lopte nakon šuta Milera, a Bajern je u 62. minutu preokrenuo na 1:2. Bavarci su izveli korner, Levandovski se najbolje snašao u gužvi i ćušnuo loptu u mrežu.

Toliso je u 75. minutu povisio na 3:1 kada je fantastično naciljao sa 16 metara, opet od odbijene lopte, i pogodio malu mrežu gola Olimpijakosa. Nadu Olimpijakosu je vratio Giljerme šutem sa distance u 78. minutu kada je domaćin smanjio na 2:3, ali povratka za Pirejce nije bilo.

Olimpijakos je posle novog poraza ostao na jednom bodu u grupi B u kojoj je Zvezda izgubila od Totenhema 5:0 u Londonu. Bajern posle tri kola ima maksimalnih devet bodova, a Totenhem četiri, pa je došlo do rokade u grupi.

Zvezda je sada treća sa tri boda, Totenhem je sa četiri na drugom mestu, a Olimpijakos je poslednji.

Kilijan Embape je postao prvi igrač koji je kao izmena dao tri gola svom rivalu još od 2008. Mauro Ikardi je doneo prednost svom PSŽ-u u sedmom minutu na asistenciju Anhela Di Marije, a onda se Brižu "desio" strašni Francuz.

Embape je ušao u igru u 52. minutu, u 61. je glavom zatresao mrežu po prvi put posle odbrane golmana, dva minuta kasnije je asistirao Ikardiju za drugi gol i PSŽ je vodio 3:0. Embape u 79. minutu dobija loptu kroz sredinu, povlači je od ivice kaznenog prostora i obilazi golmana i plasirao je u mrežu.

Na sličan način, samo na levoj strani ga je kroz sredinu uposlio opet Di Marija (treća asistencija) i Embape je to iskoristio i treći put, te za pola sata upisao het-trik za novu pobedu Parižana koji u grupi A imaju tri pobede.

Real Madrid je pobedom nad Galatasarajem u Istanbulu 0:1 pogotkom Tonija Krosa u 18. minutu došao do četvrtog boda i drugog mesta grupe, u kojoj je Briž treći sa dva boda, a Galatasaraj poslednji sa bodom.

U preostaloj utakmici, Juventus je savladao Lokomotivu iz Moskve sa 2:1 na svom stadionu u Torinu, a oba gola za crno-bele je postigao Paulo Dibala u 77. i 79. minutu utakmice. Jedini pogodak za Lokomotivu je delo Mirančuka iz 30. minuta meča.

Juve u grupi D ima sedam bodova na prvom mestu, koliko i Atletiko Madrid na drugom, Lokomotiva je treća sa tri, a Bajer Leverkuzen je bez bodova.

Video: Pevci otišli na 4:0, Lamela matirao Borjana!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • 🎹🎹🎹

    22. oktobar 2019 | 23:56

    Jos je i dobro prosla zvezda, kad vidim kakvi sve klubovi primaju po 5 i vise golova.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA